До кінця тижня в Україну має надійти майже три мільйони доз вакцини Moderna

1645 0
Постачання відбувається в межах глобальної ініціативи COVAX.
Фото: АР

Фото: АР

До кінця цього тижня Україна отримає майже три мільйони доз вакцини Spikevax виробництва американської компанії Moderna від коронавірусу. Про це повідомив сьогодні, 3 листопада, на брифінгу міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Постачання відбувається в межах глобальної ініціативи COVAX. Окрім цього, за його словами, зараз Україна вийшла на показник у 250 000 тисяч щеплень всередньому за добу впродовж тижня. Очікують, що протягом наступних двох тижнів попит на вакцинацію другою дозою зросте вдвічі та першою теж не зменшиться.

Читайте також: Шлях вакцини. Як у Львові зберігають і перевозять «щит» від коронавірусу

«Для забезпечення цього попиту на вакцинацію до кінця цього тижня ми очікуємо 2 млн 930 тисяч доз вакцини Modernaвід глобальної ініціативи COVAX», – каже він.

Усього від початку вакцинальної компанії в Україну доставили понад 26 млн доз вакцини. Близько 7,5 млн доз різних вакцин від коронавірусу є в залишку.  

Нагадаємо, що Україна має можливість отримати РНК-вакцину Moderna лише через глобальну ініціативу COVAX. Водночас ті, хто отримав першу дозу вакциною Moderna, можуть завершити курс щеплення такою ж м-РНК вакциною Pfizer, що, за його словами, є рівнозначно. Про це також є рішення Національно-технічної групи експертів із питань імунізації.

Для довідки

Вакцину Moderna розробила однойменна американська компанія. РНК-вакцина схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування. Після повного курсу щеплення нею також можна буде отримати міжнародний сертифікат про проведення вакцинації. Повний курс щеплення передбачає введення двох доз вакцини з інтервалом у 28 днів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!