Три книги львівського видавництва потрапили до короткого списку «Книга року BBC-2018»

1930 0
Вони претендують на перемогу в номінаціях «Дитяча книга року ВВС» та «Есеїстика».
Фото: ВСЛ

Фото: ВСЛ

Три книжки львівського «Видавництва Старого Лева» потрапили до короткого списку конкурсу «Книга року ВВС-2018» в номінації дитячих видань та есеїстики. Про це повідомляє ВВС Україна.

Ідеться про книжки «Ватага веселих волоцюг» Андрія Бачинського, «Mox Nox» Тані Малярчук і «Церебро» Андрія Бондаря.

Читайте також: 9 книжок, що допоможуть дітям полюбити читання

У номінації дитячої літератури на перемогу претендують також «Мері» Сашка Дерманського (Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА), «Зюзя» Сергія Куцана (Київ: Фонтан казок), «Зграя» Анастасії Нікуліної (Харків: Віват).

У номінації «Есеїстика», окрім «Церебра» Андрія Бондаря, на перемогу претендують «Коли я чую слово "культура"…» Вано Крюґера (Київ: Laurus) та «The Ukraine» Артема Чапая (Чернівці: Книги – XXI).

На звання «Книги року ВВС-2018» претендують:

  • Ірина Агапєєва. Троянди за колючкою. Сповідь про жіночу тюрму. – Київ: Брайт Стар Паблішинг, 2018

  • Юрій Андрухович. Коханці Юстиції. – Чернівці: Meridian Czernowitz, 2018

  • Макс Кідрук. Де немає бога. – Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2018

  • Олег Коцарев. Люди в гніздах. – Київ: Виданичий дім «Комора», 2017

  • Андрій Курков. Сірі бджоли. – Харків: Фоліо, 2018

Переможців оголосять на церемонії вручення премії, що відбудеться 14 грудня 2018 року о 17: Київ, вул. Братська 17-19.

Читайте також: Які книжки крадуть у львівських книгарнях

До журі конкурсу Книга Року ВВС увійшли: Віра Агеєва, професорка Національного університету «Києво-Могилянська академія», Ольга Герасим'юк, журналістка, член Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Віталій Жежера, письменник, журналіст (тільки у дорослій номінації), Тарас Лютий, філософ, письменник, Світлана Пиркало, радник з питань культури ЄБРР (тільки у дитячій номінації), Марта Шокало, випусковий редактор ВВС Україна.

Переможець у кожній номінації отримає грошову премію у розмірі гривневого еквіваленту £1000. Видавці книг-переможців у обох номінаціях отримають право використовувати логотип премії Книга року ВВС на наступних виданнях.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!