До котрої курсує громадський транспорт у Львові

14943 0
Низка перевізників завчасно з'їжджають зі своїх маршрутів ще до 20:00.
Фото: lviv1256.com

Фото: lviv1256.com

Більшість трамвайних маршрутів у Львові курсують до 22:30, тролейбусні  до 22:00, а маршрути комунального АТП-1  до 21:00-22:00. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

«Трамваї, особливо ті, що їздять до вокзалу, на Сихів, а також маршрут №3, курсують подекуди і до 22:30. Якщо говоримо про комунальні автобуси, то завершують роботу вони по-різному, здебільшого, від 21:00 по 22:00. Частина їздить і після 22:00 теж, наприклад, №18 (вул. Личаківська – вул. Левандівська), №40 (м. Винники – ТРЦ Кінг Крос Леополіс), №46 (Санта Барбара – вул. Пилипа Орлика), №47а (Санта Барбара  Рясне-2)»,  каже він.

Читайте також: У Львові відновив роботу автобусний маршрут №17

Із приватними перевізниками, за його словами, ситуація значно гірша. Як до воєнного стану, так й зараз, понад половину маршрутів не курсують і до 20:00, хоча в них є затверджені розклади з завершенням роботи від 20:30 по 21:30. Деякі з’їжджають з маршрутів завчасно, хоча є й ті, хто дотримується розкладу. Здебільшого, це автобуси перевізників «Успіх БМ»«АТП-141630»«Міра і К»

«Переважно з’їжджають ті хто, і удень погано їздить, на які і вдень перевізники недовипускають транспорт» пояснює він.

Читайте також: Львів планує взяти 32 млн євро кредиту на закупівлю тролейбусів з автономним ходом

Орест Олеськів каже, що щодо таких перевізнків намагатимуться вжити заходів, хоча впливати на це складно. У договорах із перевізниками не прописано те, що за недотримання розкладу їх можна штрафувати. Натомість, запевняє він, є певні механізми, які міськрада буде застосовувати, аби приватні перевізники працювали згідно з розкладами.

Нагадаємо, що 2 червня почав діяти відкоригований тариф на проїзд у автобусних маршрутах. Вартість проїзду становить15 грн. Водночас у трамваях і тролейбусах усе ще 10 грн. Також зберігається право безкоштовного проїзду для всіх пільгових категорій. Окрім цього, від завтра схеми руху автобусних маршрутів №5а і №52 змінили, через що Асоціація перевізників Львівщини звинуватила ЛМР у лобіюванні інтересів комунального АТП-1.
Ольга Коваль

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!