До Кримської платформи доєдналися представники ще двох континентів

828 0
Загалом участь у саміті беруть участь майже 60 країн.
Президент України Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський

До участі у Кримській платформі приєдналися представники ще двох континентів. На цьому наголосив президент Володимир Зеленський на відкритті другого саміту Кримської платформи. Йдеться про представників Африки та Південної Америки.

«Це демонструє, що немає у світі кордону, який би не подолала правда про російську війну проти України та нашого народу. Минулого року брали участь 46 іноземних держав, міжнародних організацій. Цього року – майже 60. Я вдячний усім. Значно більше лідерів держав – 40 президентів та прем'єр-міністрів, включно з лідерами Великої сімки», – сказав Зеленський.

Читайте також: До Києва прибув президент Польщі

Зазначимо, що сьогодні зранку для участі у саміті Кримської платформи прибув президент Польщі Анджей Дуда. Під час саміту він виступив із закликом демонтувати Північний потік-2. Він нагадав, що цей трубопровід почали уже будувати після того, як росія окупувала Крим, але подальші події засвідчили, що бізнес as usual з росією неможливий.

Нагадаємо, що 23 серпня відбудеться другий саміт Кримської платформи, в ньому беруть участь представники близько 60 країн і міжнародних організацій. Раніше свою участь у онлайн-саміті підтвердили три лідери G7 – канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда. Крім того, участь у заході візьме і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!