До Києва їде президентка Єврокомісії

677 0
Урсула фон дер Ляєн їде на переговори з Володимиром Зеленським.
Урсула фон дер Ляєн

Урсула фон дер Ляєн

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у середу вирушить до Києва на переговори з президентом Володимиром Зеленським, передає УП.

«У березні ми успішно приєднали Україну до нашої електромережі. Це планувалось на 2024 рік, а ми зробили це всього за два тижні і сьогодні Україна експортує електроенергію до ЄС»– сказала вона.

Фон дер Ляєн наголосила, що хоче суттєво розширити цю взаємовигідну торгівлю. 

Читайте також: Україна приєднається до зони роумінгу ЄС, – глава Єврокомісії

«Ми вже призупинили імпортні мита на український експорт. Ми приймемо Україну у нашу вільну європейську мережу роумінгу, справді настав час зробити це. Наші «лінії солідарності» є великим успіхом. І, грунтуючись на цьому всьому, комісія працюватиме з Україною, щоб піти ще далі, і щоб забезпечити безперебійний доступ України до єдиного ринку ЄС. Наш єдиний ринок – це одна з найбільших історій успіху, і настав час зробити його історією успіху для наших українських друзів.

Саме тому сьогодні я їду до Києва обговорити це все з президентом Володимиром Зеленським і показати йому, що єдиний ринок має потенціал також і для майбутнього України», – сказала фон дер Ляєн.

Крім того, глава Єврокомісії пообіцяла, що ЄС продовжить підтримку України та посилюватиме санкції проти рф, які вже завдали їй величезної шкоди.

Софія Шавранська

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!