Київ

До Києва прибув з неанонсованим візитом прем'єр-міністр Японії

608 0
Сьогодні зранку, 21 березня, прем'єр-міністр Японії Кісіда Фуміо прибув до України з неанонсованим візитом.

Про це повідомила влада Японії, пише японський Суспільний мовник NHK World-Japan.

За словами представників уряду та правлячої партії, Кісіда вирушив до України з Індії.

Кісіда проведе переговори із президентом України Володимиром Зеленським.

Це перший візит лідера Японії в Україну після початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року. Журналісти зауважили, що Кісіда залишався єдиним із лідерів країн G7, хто поки що не здійснював такої поїздки.

Раніше повідомлялося, що можливий візит прем'єр-міністра Фуміо Кісіда до Києва стикається з проблемами, пов'язаними з безпекою і складністю збереження в таємниці розкладу і маршруту поїздки.

Японський прем'єр прагнув здійснити цей візит напередодні саміту "Великої сімки", який він прийматиме в місті Хіросіма в травні. Підтримка України буде головною темою саміту. Також повідомлялось, що Кісіда здійснить візит до Києва, щоб підтримати свою адміністрацію напередодні об'єднаних місцевих виборів у квітні. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!