До Києва привезли тіла загиблих захисників «Азовсталі»

3736 0
Згодом родини загиблих покличуть на експертизу та процедуру упізнання.
Українські бійці на заводі "Азовсталь"/Фото: Дмитро Козацький

Українські бійці на заводі "Азовсталь"/Фото: Дмитро Козацький

До столиці передали 160 тіл загиблих українських військовослужбовців із заводу «Азовсталь» в Маріуполі. Третина з них – «азовці». Про це повідомили в Асоціації родин захисників «Азовсталі», передає Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. 

Патронатна служба полку «Азов» разом із лікарями провела огляд та опис тіл. Серед тіл загиблих третина – бійці полку «Азов». Належність інших тіл до різних підрозділів з’ясовують.

Читайте також: Чорноморський флот рф відкинули на сотні кілометрів від українських берегів 

Наразі судмедексперти ведуть роботи, які попередньо можуть тривати до трьох місяців. Згодом родини загиблих покличуть на експертизу та процедуру упізнання.

Нагадаємо, за словами президента України Володимира Зеленського, у російському полоні перебувають понад 2,5 тисячі захисників «Азовсталі». Визволенням цих полонених займається розвідка Міністерства оборони. Він наголосив, що не сприймає серйозно слова росіян і бойовиків «ДНР» про наступну долю полонених, і вважає це лише піаром. Окрім того, зауважив, що, на його думку, окупантам невигідно вдаватися до тортур щодо бійців з «Азовсталі», оскільки ті стали «публічними полоненими».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!