До літа Україна отримає безвіз із ЄС. Офіційно

3289 0
У Міністерстві закордонних справ України анонсують запровадження безвізового режиму для українців до літа цього року.
зображення: соцмережі

зображення: соцмережі

Про це поінформували в департаменті консульської служби МЗС України у Twitter. «Від 28-го березня громадяни Грузії подорожуватимуть до країн ЄС без віз. До літа – й українці», – йдеться в повідомленні.

Громадяни Грузії, які мають біометричні паспорти, від 28 березня можуть подорожувати в більшість країн-членів Європейського союзу без віз. У вівторок вступила в дію лібералізація візового режиму ЄС для Грузії. Таким чином, з 28 березня громадяни Грузії можуть перебувати на території дії «шенгенської зони» без віз не більш ніж 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду, інформує Радіо Свобода.

Читайте також: Що нам дасть безвіз: нові можливості для українців у запитаннях і відповідях

Угода про лібералізацію візового режиму для Грузії буде поширюватися на всі країни ЄС, окрім Великобританії та Ірландії, а також не діятиме в країнах шенгенського простору, що не входить в ЄС, – Норвегії, Ісландії, Ліхтенштейні та Швейцарії.

Нагадаємо, 9-го березня комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) остаточно затвердив проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги. Питання про затвердження лібералізації візового режиму для України винесуть на голосування в Європарламенті 3-6 квітня

Додамо, після прийняття безвізового режиму з ЄС тільки власники біометричних паспортів уникнуть походів до консульств та візових центрів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!