До лікарні Львова госпіталізували 15-річну дівчину, що потрапила під обстріл фосфорними бомбами

5273 0
На ноги дівчина змогла стати лише через місяць.
Фото: Перше ТМО Львова

Фото: Перше ТМО Львова

Сьогодні, 18 травня, із Харкова у дитячу лікарню Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова госпіталізували 15-річну дівчину Кіру. Ще 15 квітня у Харкові вона у парку потрапила з двома друзями під обстріл фосфорними бомбами. 

«У Кіри вогнепальне осколкове ураження із проникаючим пораненням черевної порожнини. Уламок пройшов крізь живіт та травмував печінку, жовчний міхур й дванадцятипалу кишку. У Харкові дівчині провели операцію із його видалення», — повідомили на сторінці Першого ТМО Львова.

Читайте також: «Оперували пацієнтку, в якої було ушкоджено 18 частин тіла». Як львівські лікарі рятують поранених зі Сходу

На ноги дівчина змогла стати лише через місяць. Наразі спеціалісти львівської лікарні проводять Кірі усі необхідні обстеження та готують до транспортування за кордон для продовження лікування. 

Читайте також: «Бог залишив мене живою, тому мушу жити». Історія медсестри, яка підірвалася на снаряд

Зазначимо, що вже понад  2 тисячі людей прибули зі Сходу до львівської лікарні евакуаційними потягами. Така евакуація пацієнтів з важкими пораненнями відбувається щотижня. Завдяки медичним евакуаційним потягам пацієнти мають змогу отримати кваліфіковану медичну допомогу в закладах віддалених від прифронтової зони.

Нагадаємо, що львівські медики допомогли вижити 10-річній Вероніці з Вугледара. Сьогодні у дівчинки день народження. Понад місяць тому, 9 квітня росіяни прицільним вогнем із танка обстріляли сховище, де дитина була разом з рідними. Тоді загинули всі, крім Вероніки. 

Фото: Перше ТМО Львова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!