До Львівської міської ради можуть пройти 7 партій. Хто саме

11946 0
Якщо б місцеві вибори відбулися цієї неділі, то то Львівської міської ради пройшли б: «Європейська солідарність», «Cамопоміч», «Голос», «Слуга народу», «Варта», ВО «Свобода» і Українська Галицька Партія.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Серед тих, хто визначився із вибором і братиме участь у виборах 25 жовтня, 42% львів'ян готові підтримати на виборах голови Львівської ОТГ міського голову Львова Андрія Садового, 25% – народного депутата від «Європейської солідарності» Олега Синютку і 14% опитаних – екснардепа Руслана Кошулинського.

Про це свідчать дані опитування, проведено соціологічною компанією INFO SAPIENS від імені Міжнародного республіканського інституту, оприлюднені на «Дзеркалі тижня».


Якщо б місцеві вибори відбулися цієї неділі, то 38% опитаних львів'ян підтримали б «Європейську солідарність», 12% – «Cамопоміч», 7% проголосували б за партію «Голос», 6% – за «Слугу народу», по 5% тих, хто визначився і має намір голосувати, підтримали б партії «Варта», ВО «Свобода» і Українську Галицьку Партію.

Цікаво, що 4% підтримки у львів'ян знайшла б, за даними опитування, і Опозиційна платформа «За життя», а також «Батьківщина», а 3% – партія Шарія, 2% – «Сила і честь». Всі інші 1% чи менше.


Читайте також: До Львівської міськради йде відверто проросійська ОПЗЖ. Що це означає

Опитування проводила соціологічна компанія INFO SAPIENS від імені Міжнародного республіканського інституту. Дані збирали у Львові 22–23 вересня 2020 року методом телефонного інтерв'ю (CATI). Розмір вибірки складає n= 600 постійних жителів міста віком від 18 років. Вибірка є репрезентативною. Статистична похибка не перевищує 4%.

Разом з тим, як свідчать результати опитування соціологічної агенції Fama, проведеного на замовлення Zaxid.net, лідером залишається чинний міський голова Андрій Садовий з результатом 42,7%. Друге та третє місце, відповідно посідають Олег Синютка (20,8%) та Руслан Кошулинський (16,3%).

Повідомляється, що близький до трійки лідерів і очільник «Варти» Ігор Зінкевич, але його потенційна підтримка знизилась із 11% до 7%, порівняно з опитуванням на початку вересня. Інші кандидати на посаду голови Львівської ОТГ наразі мають значно менші рейтинги.

Рейтинги партій-претендентів у Львівської міської ради

  • «Європейська солідарність» – 42,4%,
  • «Самопоміч» – 24,6%,
  • «Варта» – 13,0%,
  • «Голос» – 10,6%,
  • «Свобода» – 9,8%,
  • «Слуга народу» – 5,9%,
  • «Батьківщина» – 4,9%,
  • «Українська галицька партія» – 3,4%,
  • «Громадянська позиція» – 2,4%,
  • «Сила і честь» – 1,8%,
  • «Народний рух України» й «Радикальна партія» – 1,5%,
  • «Опозиційна платформа – За життя» – 1,1%.

Зазначається, що опитування проведене з 26 вересня по 2 жовтня 2020 року. Загалом опитали 800 мешканців Львівської ОТГ, віком від 18 років. Вибіркова сукупність є репрезентативною до повнолітнього населення Львова. Опитування проводилось методом face-to-face інтерв’ю, за місцем поживання респондента.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!