До львівських чиновників тепер можна звертатися через мобільний додаток

4266 2
Від сьогодні львів’яни можуть звернутись до міської ради із проблемами чи ініціативами, лише скориставшись мобільним додатком для смартфонів на базі Android, під назвою «Звернення у ЛМР».

Розробник такої аплікації – студент V курсу факультету прикладної математики та інформатики Львівського національного університету ім. Івана Франка Назар Садов’як, інформує прес-служба міської ради.

Назар Садов’як розповідає, що додаток значно спрощує подання звернень для мешканців міста. Варто лише завантажити аплікацію з магазину додатків Google Play на свій телефон, обрати категорію звернення, коротко описати зміст та вказати контакти, і, якщо необхідно, завантажити фото.

Читайте також: Унікальний проект Tvoemisto.tv - Куток споживача

Термін надання консультації-відповіді на електронне звернення становить 7 днів. Її надішлють відповідальні особи на вказану у формі електронну пошту.

«Традиційно, коли в людини є якась проблема чи ініціатива, вона звертається до органів влади. Щороку таких письмових звернень до мерії надходить близько 120 тисяч. Чотири роки тому було впроваджено новацію: не обов’язково писати заяву – можна лише заповнити аплікаційну форму на сайті. Минулого року таких електронних звернень було лише 2-4 тисячі. Цьогоріч ми запровадили ще одну новацію, щоб ще більше спростити цей процес, – звернення через мобільний додаток», – розповів директор департаменту «Адміністрація міського голови» та в.о. директора департаменту розвитку Львівської міськради Андрій Москаленко.

Поки що додаток діє лише для смартфонів на базі Android, але незабаром планують розробити версію для iOS.

«Проблема в тому, що законодавчо це не прирівнюється до офіційного звернення, хоча, з іншого боку, ми у Львівській міськраді намагаємось зробити для цього все, що є в наших силах. Лише два кліки – не треба їхати, писати заяву, витрачати масу часу. Тому це максимально зручно для людей», – пояснив чиновник.

Нагадаємо, згідно з розпорядженням міського голови, електронні звернення та відповіді на них не мають статусу офіційних документів, а є консультативними. Якщо надіслане питання не є консультативним, мешканцю зарекомендують звернутися з письмовою заявою у Львівську міськраду (Центр надання адміністративних послуг) або в інший орган, у повноваження якого входить його вирішення.

Завантажити додаток.

Покрокова інструкція. Щоб скористатись послугою, потрібно:

1.        Зайти за посиланням: https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.lviv.nt.appealsofthecitizensoflviv або у Play Market на смартфоні та знайти додаток «Звернення у Львівську міську раду».

2.        Завантажити та запустити додаток.

3.        Заповнити контактну інформацію про себе: П.І.П., адресу, контактний телефон та e-mail.

4.        Обрати категорію звернення, коротко описати його зміст, якщо потрібно – завантажити фото та додати місцезнаходження.


Читайте також:
9 Жовтня, 2014 17:27
Юрій Завантажив собі і написав скаргу - подивимось якою буде реакція ...
9 Жовтня, 2014 17:20
Олександр а Під iOS коли буде?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!