Лікарі використали майже 8 кілометрів гіпсу, щоб допомогти львів'янам після падіння на вулицях

1627 0
Через падіння на вулицях у січні до лікарень звернулися понад 1300 львів'ян.
Фото: pon.org.ua

Фото: pon.org.ua

За минулий місяць – січень – до травмпунктів Першого медичного об'єднання Львова звернулася 1371 людина: 739 осіб до 8-ї лікарні та 571 до Лікарні швидкої допомоги, повідомляє Перше ТМО Львова.

Це на 411 пацієнтів більше, ніж торік, тобто – майже на третину.

Читайте також: Через ожеледицю за день до львівського травмпункту звернулося понад три десятки людей

Щоб надати допомогу усім постраждалим, травматологи використали майже вісім кілометрів гіпсу. Цього вистачить, щоб шість разів обмотати проспект Свободи у Львові – від Оперного театру до пам’ятника Міцкевича.

Більшість з тих, хто падав на вулиці, чоловіки. Таких 60% від усіх звернень. Найчастіше прикрі випадки траплялися на пр. Червоної Калини та вул. Володимира Великого.

Рекордсменами з переломів у січні були передпліччя – 45% усіх звернень. Ще 25% – це зламані шийки стегна і 20% – нижніх кінцівок.

Найбільше звернень у травмпункті 8-лікарні було 3 січня: черговий лікар прийняв 40 людей.

Читайте також: У Львові зростає кількість травм через ожеледицю. Як вберегтися

Щодо госпіталізацій – на лікарняних ліжках у січні опинилися 285 пацієнтів: 171 у 8-й лікарні і 110 – у Лікарні швидкої допомоги. Більшість, а точніше 65% – жінки.

Один із найскладніших випадків трапився 9 січня. Жінка похилого віку під час падіння на вулиці отримала відкритий перелом гомілки. Її довелося терміново оперувати. Хірург-травматолог, який це робив, того дня був в операційній із 8 ранку до 4 ночі. Він прооперував 12 пацієнтів.

Нагадаємо, що рекомендації, як уберегтися від травм, можна почитати тут.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!