До Львова з Бахмута доправили 15-річну дівчинку, яка керувала авто з простреленими колінами

3356 0
Вона проїхала так 30 кілометрів, об'їжджаючи міни.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

У четвер, 5 травня, до Львова доправили евакуаційним потягом 15 поранених українців з Бахмута. Серед них була 15-річна дівчинка, що їхала з простреленими колінами 30 кілометрів. Вона розповіла, що їхала автівкою іще з трьома чоловіками та жінкою, але чоловіки через поранення не могли сісти за кермо, тому вирішила зробити це сама. 

«В Попасній попали під обстріл. Їхали в автівці і трапилося так, що нас росіяни обстріляли. В авто були ще троє чоловіків та жінка. Чоловіків поранило уламками, одного дуже сильно, тому довелося мені сісти за кермо і повезти в Бахмут». 

Дівчинка сказала, що потрібна була термінова допомога, щоб не втратити багато крові. Дорогою, поки вони їхали, лежали міни у шаховому порядку, але проїхати вдалося. Вона каже, що їхала з усіх сил, вдалося це дуже нелегко і було боляче. Вона не хотіла нікого покидати під обстрілами. 

Читайте також: До Львова з важкими травмами доправили підлітків з Бахмута

«Далі лежав труп жінки і стовп. Я це теж проїхала, а тоді на повороті праворуч нас обстріляли. Мені ноги. Я нічого не могла зробити, машина заглохла, ледве її завела, і ми далі поїхали. Але машина потім все одно заглоха, бо куля прострелила акумулятор».

Додамо, що серед поранених був ще один підліток – 15-річний Ігор. Його поранило 29 квітня. Каже, сидів вдома, коли побачив у вікні, як недалеко прилетів снаряд і вже був стовп диму. Хлопець вибіг на вулицю, щоб подивитися. Хлопець отримав мінно-вибухову травму. Першу допомогу йому надали у Дніпрі, а тепер лікуватимуть у Львові. Попереду його чекає кілька оперативних втручань, оскільки через вибух в Ігоря вирвало шматок шкіри на верхній частині плеча.

Читайте також: До Львова прибув медичний дрон, здатний перевозити ліки та кров у важкодоступні зони

Нагадаємо, до Львова евакаційним потягом з Бахмута доправили 15 українців з мінно-вибуховими та вогнепальними пораненнями. Серед них двоє підлітків.

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!