До Львова гелікоптером доправили підлітка з розривом органа та колотою раною

26013 0
16-річного пацієнта доправили санавіацією з Жидачівської лікарні.
Фото: ЛОЦЕМДМК

Фото: ЛОЦЕМДМК

Сьогодні, 10 лютого, гелікоптером доправили із Жидачівської лікарні 16-річного пацієнта. У хлопця тупа травма живота, розрив тонкого кишківника, перитоніт і колота рана грудної клітки. Про це повідомили у дитячій лікарні ОХМАТДИТ.

Перитоніт – це запалення очеревини, яке часто виникає як ускладнення при травмі живота.

У коментарі Tvoemisto.tv і в. о. директора лікарні Богдан Мальований повідомив, що пацієнт у стані середньої важкості, привезли його у свідомості. Наразі лікарі проводять обстеження. 

«Хлопець сказав, що впав на ніж, але будемо викликати поліцію і вони вияснюватимуть, що сталося разом з батьками», – коментує він.

Читайте також: Гелікоптер доправив до лікарні Львова чотирирічну дівчинку із судомами

Нагадаємо, із 1 жовтня на Львівщині відновила роботу аеромедична евакуація хворих. Новий гелікоптер Нацполіції тепер обслуговуватиме Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську області, Чернівецьку, Тернопільську та Волинську. Першу евакуацію пацієнтки з інсультом авіамедична служба львівського обласного Центру екстреної допомоги виконала 9 квітня на гелікоптері ДСНС. Проте уже в червні гелікоптер ДСНС тимчасово перестав виконувати польоти в області. Його забрали для виконання завдань у міжнародних навчаннях та технічне обслуговування.

15 січня аеромадичний гелікоптер доправив з Рівненської обласної клінічної лікарні до Львова донорське серце. Загалом за пів року дії санавіація МВС здійснила на Львівщині вже понад 40 вильотів.

 

 

 

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!