До Львова курсуватимуть оновлені вагони «Залізної пошти»

1193 0
Вартість одного відправлення вагою до 30 кг та найдовшою стороною до 70 см становить – 25 грн.
Фото: УЗ

Фото: УЗ

«Укрзалізниця» обладнала ще три вагони для проєкту «Залізна пошта», збільшивши їх загальну кількість до 15. Ці вагони курсуватимуть на найбільш завантажених маршрутах проєкту: між Києвом та Львовом і між Львовом та Дніпром. Про це повідомили у пресслужбі УЗ.

Читайте також: Укрзалізниця запустила оплату квитків через мобільний платіж APPLE PAY

Відомо, що два із цих трьох вагонів переобладнані з рефрижераторів і зможуть перевозити кожен до 3000 відправлень за рейс. Третій вагон місткістю близько 2100 відправлень є модернізованим багажним вагоном.

Усі роботи з переобладнання вагонів для перевезення пошти виконано на власних потужностях Укрзалізниці. Два зроблено в Ковельському депо, ще один — у Синельниківському.

Читайте також: Укрзалізниця відновлює регіональні поїзди зі Львова до Коломиї

Як повідомили в Укрпошті, для гуманітарних вантажів діє спеціальний тариф. Вартість одного відправлення вагою до 30 кг та найдовшою стороною до 70 см складає 25 грн. Це мінімальна вартість, яка буде йти на підготовку та обслуговування поштового вагону. Безкоштовно можуть відправлятися посилки з воєнною тематикою (шлеми, бронежилети, розвантажувальні жилети, тощо), а також лікарські препарати та товари медичного призначення.

Термін зберігання посилки у місті призначення – до 14 днів. Після цього, у разі якщо отримувач не забрав посилки, Укрпошта передає їх волонтерським організаціям та фондам. 

Нагадаємо, «Укрзалізниця» запустила розписаний митцями «Потяг до перемоги». Він присвячений тимчасово окупованим територіям України та подвигам людей, які чинять опір російським військам.

Антоніна Костик

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!