Папу Франциска запросили до Львова

13423 0
Папа Римський Франциск отримав офіційні запрошення приїхати в Україну. Про це сьогодні під час прес-ланчу з журналістами повідомив архиєпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський (РКЦ).
фото: dt.ua

фото: dt.ua

За його словами, зокрема запрошення надійшло від Римо-Католицької Церкви в Україні. Також з листом до Папи Римського звернулась Українська Греко-Католицька Церква. Окрім цього, офіційного листа з проханням відвідати Україну Папі Франциску надіслав президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент tvoemisto.tv.

Архиєпископ Мечислав Мокшицький наголосив, що відповіді наразі немає, однак Папа вміє влаштовувати несподіванки. Також архиєпископ розповів, що зазвичай такий візит готується близько півроку. І залежить, чи Папа їхатиме до своїх вірних, чи як Глава Ватикану на запрошення президента. Архиєпископ Мечислав Мокшицький висловив здивування, що досі Папу Франциска не відвідав президент України Петро Порошенко та висловив припущення, що є більше шансів на візит Папи в Україну, якщо до нього поїде Петро Порошенко. Мечислав Мокшицький наголосив, що така ініціатива має йти від українського президента. За його словами, Римо-Католицька Церва запрошувала Папу, щоб разом молитись за мир та стабільну ситуацію в країні.

Архиєпископ Мечислав Мокшицький додав, що у разі, якщо Папа відвідає Україну, то обов’язково приїде й до Львова, адже тут найбільша кількість католиків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!