До Львова на фестиваль «Контрасти» приїде грузинський композитор Гія Канчелі

1686 0
з 26 вересня по 12 жовтня у Львові пройде ХХ ювілейний Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти», протягом якого відбудеться 20 подій.

Фестиваль охопить найрізноманітнішу палітру сучасної музики - від класики ХХ століття до найновіших експериментів, також заплановані творчі зустрічі з відомими композиторами, дискусії, традиційних концерти і театральні постановки. Головним запрошеним гостем цього року стане славетний грузинський композитор Гія Канчелі, повідомили у прес-службі Львівської міськради.

До Львова завітають автори з Польщі, Болгарії, Білорусі, Чехії, Росії, України та не тільки - Діна Йоффе та Михайло Вайман (Ізраїль), Ромен Ґаріу (Франція); Nordic Saxophone Quartet (Швеція). У фестивалі будуть традиційно задіяні й львівські солісти та колективи.

Відкриватиме «Контрасти» «Вечір камерних опер» пам'яті Віталія Губаренка та Ігоря Кушплера за участю Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії, на якому поряд із широковідомим «Телефоном» Джанкарло Менотті буде виконана моноопера Губаренка «Листи кохання».

Слухачі матимуть змогу почути Академічний симфонічний оркестр також на концертах «Польсько-українські музичні діалоги: Львівські прем'єри» 5 жовтня, а також «Львівські прем'єри» 10 жовтня, де прозвучать твори класика XX століття Олів'є Мессіана.

Музика Лятошинського, його сучасника Левка Ревуцького, а також цілої плеяди українських композиторів-«шістдесятників» прозвучить у виконанні знаменитого хору «Київ» на концерті 30 вересня, присвяченому 200-річчю Т. Шевченка.

До особливої категорії заходів фестивалю належить вечір до 85-річчя з дня народження видатного польського композитора, драматурга, музичного критика Богуслава Шеффера, який народився у Львові. На честь його ювілею дрогобицький театр Альтер 4 жовтня виконає «Сценарій для трьох акторів» — один з найвідоміших експериментальних сценічних творів Шеффера.

Основні заходи фестивалю відбуватимуться у концертному залі ім. С. Людкевича, їх доповнюватимуть концерти у Львівській національній музичній академії ім. М. Лисенка та Арт-кав’ярні «Квартира 35».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!