«Сьогодні за наш прапор на Луганщині вбивають, а колись ми з львів'янами ним єднали Схід і Захід», – Сергій Гайдай

3182 0
У День Державного прапора він разом із представники Львівської міської та обласної рад були на урочистому піднятті стягу.
фото максима козицького/фейсбук

фото максима козицького/фейсбук

На Львівщину прибула делегація на чолі з начальником Луганської ОВА Сергієм Гайдаєм. У День Державного прапора він разом із представники Львівської міської та обласної рад були на урочистому піднятті стягу біля Національної академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного та на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні.

«Я народився в Сіверодонецьку, прожив там 10 років, а далі поїхав по Україні. В 1986 році приїхав до Львова, тут закінчував школу, тут одружився, тут в мене народилася донька. Через 35 років я повернувся на Луганщину як керівник обласної адміністрації, чувши багато негативу про проросійських мешканців, і що вся область зіллється, як тільки щось станеться. От сталося… Повномасштабне вторгнення, війна... Хочу сказати, що величезна кількість людей в різних громадах на Луганщині виходила з українськими прапорами та чинили опір окупантам і не раз, і не 10, 20, не 100 людей, і виходили б далі, тільки по них почали стріляти. На сьогодні люди з чіткою проукраїнською позицією вимушені ховати прапор, бо за нього вбивають в нас на Луганщині. На тій Луганщині, де ми разом із львів’янами піднімали кожного року український прапор і пишалися, що єднаємо Схід і Захід»– каже він.

Читайте також: «У концтаборі ми знали, що союз розпадеться. Із росією буде те саме», – Мирослав Маринович

Сергій Гайдай також звернувся до родин Героїв Небесної Сотні зі словами вдячності.

«Якщо б тоді вони (Герої, ред.) не віддали головне, що є в кожної людини, то, можливо, б ми з вами тут не стояли, бо, можливо, тоді вектор Україна все ж змінила і зараз вже б панували тут московити зі своєю владою, зі своїми керманичами. Зараз дуже важко і набагато більше гине героїв, але, захищаючи вільну незалежну Україну. Кажуть, що герої не вмирають, вони вмирають, на жаль, але вмирають по-справжньому тільки тоді, коли ми про них забуваємо. Поки ми пам’ятаємо кожного з них, поки згадуємо, то вони залишаються з нами, дають силу і не дають можливості ще раз помилитися»– додав Сергій Гайдай.

Читайте також: «Психопати сотнями не ходять. Йдеться про страшну ненависть». Дослідниця терору про злочини росіян

Нагадаємо, що сьогодні у Львові відзначають День прапора. Повну програму заходів можна переглянути за посиланнямУрочисто підняв синьо-жовтий стяг на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні воїн Роман Максимець, який у боях з російськими окупантами у Мар’їнці Донецької області у 2016 році втратив обидві ноги та руку. Також до українців звернувся дисидент, політв'язень та віцеректор УКУ Мирослав Маринович з закликом берегти свій дух та робити його стійким, оскільки він – наша найголовніша зброя у боротьбі з росією.

Ольга Коваль
 
Відео Марти Байдаки

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!