До Львова прибув Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш

2387 0
18 серпня він має провести тут зустріч із президентами України і Туреччини.
фото: UN Spokesperson

фото: UN Spokesperson

До Львова прибув Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. Завтра, 18 серпня, він має провести тут зустріч із президентом України Володимиром Зеленським і главою Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Про це повідомив офіс речника ООН.

Наступного дня, 19 серпня, Генсек ООН відвідає Одесу, звідки відновили експорт зерна за угодою за посередництва ООН. Під час зустрічі з Зеленським Гутерреш обговорить ситуацію на Запорізькій АЕС, а також пошук політичного вирішення війни з росією.

Читайте також: До Туреччини прибуло перше судно з українським зерном

У суботу Гутерреш відвідає Спільний координаційний центр у Стамбулі, до складу якого входять представники росії, України, Туреччини та ООН, які контролюють чорноморський експорт українського зерна та добрив.

Нагадаємо, наприкінці липня Україна, Туреччина, ООН і росія підписали «зернову угоду» про гарантії експорту українського збіжжя морським шляхом.

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!