До Львова прибув медичний дрон, здатний перевозити ліки та кров у важкодоступні зони

2191 0
Дрон може перевозити медикаменти, наприклад, інсулін, антибіотики, знеболюючі, до 16 кг ваги.
Фото: Revived Soldiers Ukraine

Фото: Revived Soldiers Ukraine

До Львова прибув перший медичний дрон від Благодійного фонду США «Revived Soldiers Ukraine», який може перевозити медикаменти, наприклад, інсулін, антибіотики, знеболюючі, до 16 кг ваги і летіти до однієї години в одну сторону. Його подарувала компанія Draganfly (Канада-США). Від канадців очікують ще два пошуково-рятувальні БПЛА як подарунок.

Фонд закупив у Draganfly партію 10 дронів (5 медичних і 5 пошуково-рятувальних), вартістю 30 та 29 тисяч доларів кожен відповідно. Загальна вартість становить 295 тисяч доларів.

Читайте також: Львів’ян просять допомогти зібрати гроші на аптечки для бійців ЗСУ

За словами президентки БФ «Revived Soldiers Ukraine Ірини Ващук Дісіпіо, їх закупили для того, щоб допомагати медикам рятувати життя поранених бійців та цивільних громадян, адже вони можуть доставляти медикаменти у гарячі точки України чи окуповані міста, в які неможливо дістатись.

«Лікарські дрони порівняно більші, ніж військові та оснащені ящиком для зберігання, який має можливість регулювання температуру вантажу. Його можна розташовувати зверху для полегшення доступу або знизу для швидких місій», – каже Ірина Ващук Дісіпіо.

Перерозподілом медичних дронів координуватиме керівниця Центру підтримки аеророзвідки, ветеранка АТО/ООС та волонтерка Марія Берлінська.

Читайте також: У Львові оголосили збір коштів на кровоспинні препарати для воїнів ЗСУ

«Аеророзвідка точно відправить дрони у потрібні точки. Людина медичного вантажу може не донести чи бути пораненою під час транспортування. Нині треба воювати технологіями, а не людьми», – каже вона.

Нагадаємо, що українські захисники сьогодні мають потребу в додатковій формі, аптечках, а також тактичних речах, як-от далекомірах, прицілах, тепловізорах. Перелік благодійних фондів і організацій, які допомагають ЗСУ, Tvoemisto.tv зібрало за посиланням. Там можна знайти контакти та реквізити організацій, а ще дізнатися, на якій допомозі вони спеціалізуються.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!