До Львова приїде британський нейрохірург Генрі Марш та антропологиня Кейт Фокс

4422 0
На 25 Форум видавців у Львові завітає нейрохірург Генрі Марш та його дружина антропологиня Кейт Фокс, яка вперше презентує свою книжку «Спостерігаючи за англійцями» в українському перекладі.
Фото: starylev.com.ua

Фото: starylev.com.ua

Нейрохірург Генрі Марш та антропологиня Кейт Фокс приїдуть на 25 Форум видавців у Львові, що триватиме цьогоріч з 19 по 23 вересня. Дослідниця Кейт Фокс вперше презентує свою книжку «Спостерігаючи за англійцями», яку українською мовою видасть Видавництво Старого Лева. Про це повідомляє ВСЛ.

Читайте також: Генрі Марш у Львові: Що мені найбільше імпонує в українцях? Ваша впертість!

Генрі Марш – британський нейрохірург, письменник. Нагороджений Орденом Британської імперії. Знаний просвітницькою роботою в Україні, де провів десятки блискучих операцій на мозку. Народився у Лондоні. Навчався в Оксфордській школі і Вестмінстерській школі Лондона. Пізніше студіював політологію, філософію, економіку в Оксфордському університеті.

Працював у «Atkinson Morley Hospital» – одному з найпрогресивніших нейрохірургічних відділень країни. У 2004 році став героєм документальної стрічки BBC «Ваше життя у ваших руках», у 2007-му – фільму «Англійський хірург». У 2014 році видав книгу мемуарів «Історії про життя, смерть та нейрохірургію», яка вийшла українською 2015 року у перекладі Андрія Мизака у «Видавництві Старого Лева». У 2017-му українською світ побачила друга його книжка «Ні сонце, ані смерть. Зі щоденників нейрохірурга» у перекладі Катерини Міхаліциної.

Читайте також: Уляна Супрун у Львові: Усі громадяни матимуть доступ до усіх лікарень

Кейт Фокс – соціальна антропологиня, співдиректорка Центру досліджень соціальних проблем та співробітниця Інституту культурних досліджень. Вона – авторка низки досліджень, серед яких найвідомішим є «Спостерігаючи за англійцями». У дитинстві Кейт Фокс жила у Великій Британії, Сполучених Штатах, Франції та Ірландії.

Здобула ступінь бакалавра з антропології та філософії в Кембриджському університеті. У 1989 році вона стала співдиректоркою MCM Research Ltd., і продовжує надавати консультаційні послуги. Сьогодні є співдиректоркою Центру досліджень соціальних проблем, що знаходиться в Оксфорді, Англія. Роботи Кейт Фокс включають дослідження, публікації, лекції з багатьох аспектів поведінки людей та суспільних відносин.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!