До Львова приїде легендарний розробник програмного забезпечення Лен Басс

2353 0
Цьогорічна Lviv IT Arena підготувала для ІТ-спеціалістів та бізнесменів зустріч із багатьма відомими спікерами. Один з них – Лен Басс. Цей Software Engineer із п’ятдесятирічним досвідом побував з лекціями на всіх континентах, проте в Україну їде уперше.

Лен Басс відомий, у першу чергу, завдяки книгам про архітектуру програмного забезпечення. Остання з них - DevOps: A Software Architect’s Perspective. Вона об’єднує у собі дві інші –  Software Architecture in Practice, Third Edition і Documenting Software Architectures: Views and Beyond, Second Edition. Ці дві книги двічі виграли The Software Development Magazine's Jolt Productivity Award (1999 та 2003 роки).

Як Лен Бас написав у передмові до одної з редакцій Software Architecture in Practice, причиною її виникнення є відсутність великої кількості робіт на тему архітектури програм. Це стало й темою життя дослідника. У своїх роботах Лен Бас демонструє зв’язок між архітектурою програмного забезпечення та бізнес-контекстом. Він вбачає велику роль бізнесу у розробці програмної системи, але й зазначає, що архітектура теж може задавати напрямок руху компанії. Дослідження побудовані на реальних прикладах компаній, які за допомогою архітектури вирішили свої проблеми. Цем досвідом можуть скористатися й інші компанії. Водночас, через них можна й побачити історію розвитку архітектури програмного забезпечення. Саме темі архітектури програмного забезпечення Лен Басс присвятить доповідь на Lviv IT Arena.

Лен Бас здобув не тільки нагороди за наукові праці, але й звання PhD з Computer Sience в Purdue University, потім був призначений професором з цієї дисципліни у University of Rhode Island. Зараз же він працює у Software Engineering Institute у Carnegie Mellon University (Пітсбург) та має посаду Senior Member. Від самого заснування цей науково-дослідницький інститут фінансується з федерального бюджету та тісно співпрацює з Департаментом оборони США. Проте серед його партнерів є і комерційні структури. Ключовим напрямком роботи інституту є кібербезпека.

У цьому інституті Лен Басс працює над розробкою програмних архітектур, які б були найзручнішими у користуванні. Його дослідження мають прикладний характер – він долучався до розробки операційних систем та систем управління базами даних в автомобільних системах.

На Lviv IT Arena Лен Бас виступить у потоці «Technology». Під час лекції він поділиться своїм досвідом у розробці програм та розкаже про вдалі кейси підвищення ефективності бізнесу за допомогою технічного забезпечення. Також протягом конференції учасники зможуть поспілкуватися з ним особисто. Більше інформації про Lviv IT Arena та інших спікерів можна прочитати тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!