До Львова приїде перший в Європі арт-поїзд

1447 0
17 вересня фестивальний поїзд приїде з Києва до Львова, а 20 вересня – поїде у зворотному напрямку.
Фото: ukrinform.ua

Фото: ukrinform.ua

З нагоди 30-ї річниці Незалежності України Укрзалізниця у партнерстві з «ГогольFest» запустив поїзд «ГогольTRAIN», у якому відбудеться круїзний мобільний форум молоді. Рейс маршрутом до Львова запланований всередині вересня, повідомляє Укрзалізниця.

Читайте також: На Львівщині невідомі розмалювали вагони поїздів. Фото

Зокрема, 17 вересня відбудеться рейс Київ-Львів, а 20 вересня – Львів-Київ. Називатиметься рейс «Book Forum».

Загалом заплановано здійснити 6 рейсів з Києва та зворотно «ГогольTRAIN». Крім Львова, поїзд рушить такими містами, як Одеса (13 серпня вже прибув туди, а у зворотньому напрямку 21 сепня), Кам’янець-Подільський (27 та 29 серпня), Херсон (3 та 5 вересня), Харків (10 та 12 вересня), Дніпро (1 та 3 жовтня).

Вагони поїзда ззовні оформили художники з усієї країни. Окрім спальних, потяг має три фестивальні вагони, у яких пропонуватимуться музично-перформативна та освітня програми.

Читайте також: «Укрзалізниця» запустила чат-бот, через який можна замовити квитки та їжу у поїздку

Довідково

«ГогольTrain» – перший у Європі арт-потяг. Потяг є спільним проектом «Укрзалізниці» та «ГогольFest». До складу поїзда входять 10 вагонів, розфарбованих в особливій лівреї у стилі стріт-арту. На відміну від фестивальних потягів, «ГогольTrain» не просто чартер до фестивальної локації, а сам по собі івент і культурне явище на колесах. Пасажири – учасники фестивалю, серед яких музиканти, артисти, режисери, художники, митці, культурні та громадські діячі, фахівці креативних індустрій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!