До Львова приїде відомий французький письменник Фредерік Бегбедер

9004 1
Зірковим гостем цьогорічного Форуму видавців у Львові стане відомий французький письменник Фредерік Бегбедер. Про це сьогодні, 16 серпня, під час тематичної прес-конференції розповіла президентка форуму Олександра Коваль.
фото: booktracker.org

фото: booktracker.org

Письменник візьме участь у кількох заходах, зокрема – у літературних читаннях своїх творів.

Фредерік Бегбедер є одним з найпопулярніших сучасних письменників Франції. Серед найвідоміших його книжок – «99 франків», «Кохання живе три роки», «Французький роман», «Уна і Селінджер». Його книги у перекладі українською мовою видало видавництво «Країна мрій». На 23 Форумі видавців буде представлена його нова книжка українською мовою.

Довідка. Світову славу Фредерік Беґбедер здобув завдяки своїм романам «Канікули в комі» (1995), «Кохання живе три роки» (1997), «99 франків» (2000), «Романтичний егоїст» (2005) та ін. Окремі із них є екранізованими та зняті за участі самого автора, що також будує кар’єру актора.

Фредерік Беґбедер походить із передмістя Парижа, вивчав політичні студії. До літератури автор звернувся у 90-х роках, і вже у віці 25 років видає свій перший роман «Щоденник молодого ідіота» (1990), паралельно співпрацюючи із численними періодичними виданнями.

Читайте також: У Львові оголосили конкурс для літніх читачів: умови участі

Серед зацікавлень та професій Фредеріка Беґбедера не лише література, а й реклама, телебачення, журналістика. Він засновник журналів NRV, GENEREUX, DELUXE, працював головним редактором, веде колонку в виданні Le Figaro Magazine з 2010 року.

Фредерік Беґбедер є засновником літературної премії, яка щорічно присуджується перспективним французьким авторам «Prix de Flore». Разом із Жан-Марі Перьє є співавтор документального фільму про Дж. Селінджера.

Додамо, серед інших почесних іноземних гостей Форуму видавців, що відбудеться у Львові з 15 до 18 вересня, – Паоло Джордано (Італія), Ілля Камінський (США), Зємовіт Щерек (Польща) та Вітольд Шабловський (Польща). Всього до Львова приїдуть письменники з 38 країн світу.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
20 Серпня, 2016 09:55
Олена Видавництва "Країна Мрій" немає, воно залишилося лише в якості бренду для дитячих видань "Видавнича група КМ-Букс". Прошу прийняти до відома.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!