До Львова приїде власник фейкового ресторану, який TripAdvisor назвав найкращим у Лондоні

9845 1
Уба Батлер розповість на ІТ Арені про креативність в епоху інтернету, створення вірусного контенту та як переконати мільйони людей в успішності своєї ідеї, навіть якщо вона вигадана.
фото: DTF Magazine

фото: DTF Magazine

На IT Arenа 28 вересня виступить британець Уба Батлер, який за три роки став найвідомішим пранкером у світі. Він розповість про креативність в епоху інтернету, створення вірусного контенту та як переконати мільйони людей в успішності своєї ідеї, навіть якщо вона вигадана. Про це повідомляє Львівський ІТ Кластер.

У 2017 році Уба зареєстрував на TripAdvisor власний ресторан, який насправді ніколи не існував. Протягом семи місяців сторінку наповнювали позитивні, інтригуючі, але неправдиві коментарі друзів і родичів Уби. Так, через штучно створений ажіотаж, вигаданий ресторан The Shed at Dulwich, очолив список найкращих закладів Лондона за версією TripAdvisor. У 2018 Уба Батлер прославив марку джинсів Georgio Peviani, яка належала ринковому продавцю з Лондона. Пранкер створив сайт і лукбук бренду, а потім, прикинушись модельєром, поїхав на тиждень моди у Париж. Там він представив одяг журналістам глянців, блогерам, та створив неабиякий фурор, перетворивши Georgio Peviani на найбажанішого дизайнера події.

Проекти пов’язані з TripAdvisor і Georgio Peviani принесли популярність Убі – його почали запрошувати на інтерв’ю по всьому світі. Однак, як каже пранкер, питання журналістів постійно повторювалися, тому це було добіса нудно. Так виникла ідея з двійниками. Уба знайшов схожих на себе блондинів, та по черзі відправляв їх на інтерв’ю замість себе. Журналісти болгарського і австралійського телебачення, британського радіо BBC не помітили підміни. Відтак, він створив додаток, де кожен може замовити схожу на себе людину.

Крім того, Уба Батлер написав бестселер «How to Bullsh*t Your Way to Number 1: An Unorthodox Guide To 21st Century». Три його найпопулярніші ролики стали віральними, зібравши понад 160 млн переглядів. Завдяки абсурдним вигадкам Убу визнали найкращим Content Creator 2018, про нього заговорили світові медіа: Forbes, The Guardian, NPR, BBC, The Washington Post. В Японії про нього зняли документальну стрічку, а в Сингапурі викликав дискусію серед законотворців щодо боротьби з неправдивою інформацією в ЗМІ та соцмережах. 


Читайте також:
19 Вересня, 2019 18:27
Мешканець Ну приїде черговий Остап Бендер, буде читати лекцію про нью-васюки..Ну і що?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!