До Львова приїхали троє лауреаток Нобелівської премії миру, щоб підтримати українців

887 0
Лауреатки Нобелівської премії стали амбасадорками Національного реабілітаційного центру «Незламні».
Фото: Укрзалізниця

Фото: Укрзалізниця

До Львова приїхали троє лауреаток Нобелівської премії миру – Джоді Вільямс, Лейма Гбові та Тавакуль Карман, щоб побачити наслідки війни та допомогти іншим почути українців, виявити солідарність і підтримку. Про це повідомили у Львівській ОВА та Львівській міській раді.

«Ми прибули сюди для того, щоб висловити свою підтримку українським жінкам та Україні загалом. Ми вважаємо своїм обов’язком приїхати сюди, висловити свою підтримку і поширити отриману інформацію по цілому світу. Ми відвідали притулки для переміщених осіб у Польщі та у Львові і чули багато думок, як з боку активістів, так і звичайних людей, які там знаходяться.

Червоною ниткою через розмови проходить меседж, що для українців, та українських жінок зокрема, мир – це вивід російських військ з усієї території України, а біженці повинні повернутися до своїх домівок. Також ми додаємо від себе ще один меседж, що Україна має бути відбудована. Ми постійно повторюємо, що ваша боротьба – це наша боротьба, ваш біль –  це наш біль, і ваша свобода – це наша свобода», – сказала одна з учасниць делегації Тавакуль Карман.

Читайте також: «Навіть якщо завтра закінчиться війна, вона не закінчиться для людей, які постраждали»

Зазначається, що під час зустрічі у ЛОВА лауреатки Нобелівської премії миру обговорили питання надання медико-психологічної допомоги постраждалим, гуманітарної допомоги, запуск роботи освітніх закладів, зокрема дошкільних, облаштування місць для проживання переселенців на середню та довгострокову перспективи тощо. 

Читайте також: На будівництво реабілітаційного центру «Незламні» у Львові зібрали понад два мільйони євро від донорів

Після повернення з України делегація звітуватиме перед Генеральним секретарем ООН і посадовими особами ООН. Крім того, візит задокументує українська режисера Ірина Цілик, постановниця картини «Земля блакитна, ніби апельсин». Прем’єра документального фільму запланована на Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй у вересні 2022 року. Фільм, який демонструє силу і дух українських жінок, покажуть у різних країнах світу.

Також додамо, що, як повідомили у Львівській міській раді, Джоді Вільямс, Лейма Гбові та Тавакуль Карман стали амбасадорками Національного реабілітаційного центру «Незламні». До слова, першим амбасадором проєкту «Незламні» став Вадим Карп'як, який був ведучим Форуму донорів у Львові. Також амбасадорами проєкту стали Ніно Катамадзе і мер Фрайбурга.

Фото з сайту ЛОВА та Укрзалізниці



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!