До Львова привезли колекцію давньої самурайської і козацької зброї. Фото

4557 1
Львів'яни мають змогу ознайомитися із колекцію самурайської і козацької зброї XVI-XVIII століть.
фото: facebook.com/FeldmanMuseum

фото: facebook.com/FeldmanMuseum

У суботу, 23 грудня, о 15:00 в експозиції Музею-Арсеналу – відділі Львівського історичного музею (вул. Підвальна, 5) – відбулося відкриття виставки козацької та самурайської зброї:«Шлях воїна-один на двох», з приватної колекції харківського музею FELDMAN FAMILY MUSEUM (власник – колекціонер і меценат Олександра Фельдман), доповненої експонатами з фондів Львівського історичного музею.

Як повідомляють організатори, презентували виставку директор Львівського історичного музею Роман Чмелик та генеральний директор FELDMAN FAMILY MUSEUM Олексій Артюхін. Під час відкриття знавці бойових мистецтв провели майстер-класи з володіння самурайським мечем.

«В експозиції представлені безцінні реліквії козацької та самурайської доби – близько 80 предметів з музейного зібрання колекціонера і мецената Олександра Фельдмана, ознайомитися з якими зможе кожен охочий», – відзначає генеральний Олексій Артюхін.

Як наголошують організатори, саме на перший погляд несподіване порівняння козацтва і самурайства допомагає пізнати й гідно оцінити власну культурно-історичну спадщину, побачити її в контексті світової історії, засвідчити вагу моральних цінностей. Фінальною частиною цього історико-просвітницького проекту стане тривала експозиція в місті Харків.

Фото: lhm.lviv.ua

Виставку «Шлях воїна-один на двох» можна побачити у Львівському історичному музеї за адресою: м.Львів, вул. Підвальна, 5. Вхідні квитки в експозиційних відділах для дорослих вартують 20 грн, а для дітей, студентів та пенсіонерів – 10 грн.

Опублікувала Наталія Середюк

19 Січня, 2017 22:42
Олександр Миколайович А як працює виставка в Арсеналі у суботу і неділю? Так я хочу приїхати з Волині і ознайомитись, як дослідник мілітарної культури українського козацтва, автор книги "Лицарі Сонця" (чому поклонився японський каратист українському козаку?). Чи можна привезти свою книгу, яка витримала 2 видання і провести атм презентацію, якщо ви, зрозуміло організуєте.
З повагою,
Олександр Середюк, директор Музею іст.с-г.Волині-скансен, доктор філософії, письменник, інструктор Бойового Гопака.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!