До Львова привезуть чудотворну ікону Розп’яття Спасителя, яку благословив Папа Франциск

7339 0
Помолитися біля ікони всі охочі зможуть упродовж першого тижня Великого посту з 8:00 по 20:00.
фото: духовна велич львова

фото: духовна велич львова

Із 14 по 21 березня 2021 року у храмі св. мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії у Львові перебуватиме чудотворна ікона Розп’яття Спасителя з Зарваниці, коронована Папою Франциском. Помолитися біля ікони віряни зможуть з 8 ранку до 8 вечора щоденно. Про це повідомляє Духовна велич Львова.

«Вона перебуватиме лише у нашому храмі, її привозять на початок Великого Посту, щоб наша парафія, львів’яни, прочани могли у перший тиждень «духовної весни» перед іконою могли б вимолювати у Бога прощення гріхів, припинення пандемії, миру в Україні і в особистих потребах зцілення душі і тіла та інших», – каже парох храму, отець Андрій Корчагін.

Помолитися біля ікони всі охочі зможуть упродовж першого тижня Великого посту з 8:00 по 20:00. Якщо буде потреба, то храм буде відчинений і довше.

Для довідки

Поява ікони розп’яття сягає 1728 року. Два тижні перед Великоднем мешканець Зарваниці, їдучи з Дарахова додому, знайшов у полі «чорну шухляду», всередині якої був намальований на шовку образ Розп’яття Ісуса Христа. Після перенесення образу до церкви мешканці Зарваниці стали свідками того, як з нього почали спливати прозорі краплі. Водночас біля образа відбувались чудесні оздоровлення хворих.

Чудотворний образ пережив пожежу у старенькій церкві наприкінці 18 століття, а також зберігся під час лихоліття Першої світової війни. Та коли до села поверталися більшовики, ікона потрапила до сховку. У часи більшовицьких гонінь УГКЦ реліквія безслідно зникла, а разом з нею і коштовні ризи. Понад 70 років про оригінал не було жодних згадок, однак кілька років тому в Івано-Франківську віднайшли елемент ризи – розкішний оклад ікони, виготовлений із чистого срібла та ще й з позолотою.

29 квітня 2019 у Ватикані, в базиліці Святого Петра, відбулося богослужіння під проводом Папи Франциска. Особливістю його стало те, що там була чудотворна ікона Розп’яття Спасителя з Зарваниці. Глава Католицької Церкви поблагословив ікону, а також корону тернового вінка. У такий спосіб Пара Франциск відновив почитання чудотворної ікони Розп’яття Спасителя з Зарваниці.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!