До Львова привезуть хрест, який вцілів в АТО й став символом незламності українців

2427 0
У неділю, 6 грудня, об 11.00 год. у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла з нагоди 4-ї річниці відкриття храму та Дня Збройних Сил України відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Митрополит Львівський УГКЦ – Високопреосвященний владика Ігор. Після спільної молитви у храмі освятять і виставлять для почитання березовий хрест, який вцілів після обстрілів в зоні АТО. Про це інформує прес-служба ЛМР.
фото: catholicnews.org.ua

фото: catholicnews.org.ua

Від цієї неділі парафіяни та гості храму матимуть нагоду молитись перед цим хрестом, який став своєрідним символом незламності українського народу. На освяченні хреста та спільній молитві будуть присутні також військовослужбовці, які під час обстрілів перебували у цьому військовому таборі. Поруч з хрестом можна буде побачити залишки розірваних снарядів та інші предмети із зони військових дій.

Читайте також: Як у Львові реставрують Гарнізонний храм. 7 фото

Довідка. Історія цього березового хреста почалася у селищі Побєда Новоайдарського району, що на Луганщині. Біля населеного пункту  було розташоване наметове містечко українських військових, серед яких перебував 3-й окремий механізований мотопіхотний батальйон 24-ї механізованої залізної бригади (3-тя ОМПБ). У серпні 2014 року стараннями батальйону була встановлена наметова каплиця, а в День Незалежності України поруч був освячений березовий хрест. 3 вересня о 20.20 год. розпочався ракетний обстріл системою залпового вогню «Смерч». За ніч наметове містечко згоріло, були знищені БМП, вантажні автомобілі, автобуси та легковики. Під час обстрілів загинули декілька бійців із наметового містечка. Жоден військовослужбовець із 3-го батальйону не загинув. Всі бійці залишилися живими.

Наступного дня українські військові повернулися до знищеного табору. Березовий хрест біля каплиці стояв непорушно, довкола нього нічого не згоріло. Також залишилися цілими ікони, які були у каплиці та гіпсова фігурка Пресвятої Богородиці. У 2015 році капелани спільно з військовослужбовцями 3-го ОМПБ спорудили стелу пам’яті загиблим воїнам АТО, а біля березового хреста збудували дерев’яну каплицю Архистратига Михаїла.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!