Політична реклама

До Львова прийде «Французька весна»

1608 1
З 31 березня у Львові розпочнеться 11-ий фестиваль «Французька весна», яка цьогоріч буде представлена фортепіанним концертом, показом фільмів, паркуром, настінним розписом, музичною виставою, фотовиставкою, літературними вечорами.

Про це розповіла президент ГО «Альянс Франсез міста Львова» Наталія Демчук, повідомляє Galnet.

Зокрема, 31 березня  о 19.00 у Львівській обласній філармонії відбудеться фортепіанний концерт Наталії Кудрицької, яка виконає твори Жана-Філіпа Рамо, Клода Дебюсі, Абеля Деко та Людвіга ван Бетховена.

3-4 квітня у кіно палаці «Крперник» відбуватиметься кінопоказ 5 шедеврів «Нової хвилі».  4-10 квітня у Львівській дитячій школі мистецтв №5 на Сихові відбудуться майстер-класи із паркуру та виступи українських і французьких паркуристів в рамках фестивалю урбаністичної культури «Сихів: Urban Motion». А 7-17 квітня там відбудеться створення великого настінного розпису.

8 квітня о 19.00 у ресторані імпровізацій Грушевський cinema jazz відбудеться допрем’єрний показ фільму «Ів Сен-Лоран». 9 квітня о 19.00 у Центрі «Слово і голос» на вул. Городоцькій, 38, відбудеться музична вистава «Неділя за містом».

10-14 квітня у Кінопалаці відбудеться фестиваль допрем’єрних показів «Панорама французького кіно». 11-12 квітня –фестиваль короткометражних фільмів «Довга ніч короткого метру».

2-3 травня на площі Ринок в рамках святкування Дня міста Львова відбудеться міжнародний фестиваль дуже короткого метру. А 4-6 травня міжнародний фестиваль дуже короткого метру відбудеться на Сихові у Львівській дитячій школі мистецтв №5.

Одна з найважливіших подій, за словами директора ГО «Альянс Франсез міста Львова» Бернара Уліята, відбудеться 14 квітня – 10 травня у Львівській національній галереї Мистецтв – фотовиставка Ферранте Ферраті «Львів-бароко: Пінзель та барокова Європа».

22 квітня в музеї етнографії та художнього промислу відбудеться фотовиставка із архівів Air France «Зірки між небом і землею», на якій будуть представлені фотографії Ф.Ферраті митців з Франції, Італії, Чехії.

26 квітня на вул. Театральній, 16, в рамках «Французької гала-вечері» готуватиме шеф-кухар ресторану «Леополіс». 27 квітня організують мандрівку на ферму с.Дмитровичі Мостиського району , де відбудеться дегустація козячого сиру.

8 травня у «Книгарні Є» відбудеться літературна вечірка «Весна поетів». А 17 травня така ж вечірка відбудеться на вул. Огієнка, 18-а.

Як наголосив Б.Уліят, цей фестиваль сьогодні є особливо актуальним як для Львова, так і для України в цілому, адже культура, на його думку сприяє створенню відповідного іміджу країни в світі.

Він також розповів, що цей фестиваль є прикладом розвитку культури у периферійних районах міста, за французьким принципом, який уже кілька років постіль розвивають у Франції. Зокрема, у Львові мовиться про фестиваль урбаністичної культури «Сихів: Urban Motion».


Читайте також:
26 Травня, 2014 15:31
Юлія Автор фотографії - Юлія Куцай. Не використовуйте, будь ласка, мої фото без особистого дозволу.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!