До Львова йде друга хвиля грипу

6557 0
Минулого тижня на Львівщині на грип і ГРВІ захворіло 11253 особи, що на 151 особу більше, ніж у попередньому тижні. Зростання зафіксовано й у Львові. Минуло тижня захворіло 4522 особи, що на 192 особи більше, ніж у попередній.
Фото: vn.depo.ua

Фото: vn.depo.ua

Медики прогнозують, що захворюваність зростатиме ще пару тижнів. За словами заступника директора ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олега Когута, можна вважати, що у нас почалася друга хвиля грипу, хоча такою інтенсивною, як перша, вона не буде.

Читайте також: Як розпізнати і вберегтися від грипу? Інфографіка

Слід зауважити, що офіційна статистика фіксує дані лише про тих осіб, що звернулися по медичну допомогу. Насправді, хворіє значно більше людей, як мінімум удвічі-тричі більше, але вони лікуються самотужки.

«Наростання захворюваності іде плавно, кожного тижня кількість хворих зростає на 150-200 осіб, – каже Олег Когут. – Нинішня погода сприяє розповсюдженню захворюваності, зростання фіксуватимемо ще у найближчі кілька тижнів, але друга хвиля не буде інтенсивною», повідомляє Львівська газета.

Наразі епідпоріг не перевищено у жодному адміністративному районі, жодна школа в області не закрита.
Аби не допустити швидкого зростання захворюваності, Олег Когут радить й надалі дотримуватися правил профілактики грипу та ГРВІ. Нинішня погода оманлива. Надворі трішки потепліло, світить сонце, тож люди знімають зимовий одяг, взувають легше взуття. А робити це ще не слід. Вранці і ввечері ще доволі холодно, варто лише трохи замерзнути чи промочити ноги і віруси тут як тут.

Щоб вберегтись від грипу читайте також поради від інших лікарів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!