До Львова йдуть короткочасні дощі. Синоптики попереджають про грозу і шквали

1429 0
У Львові буде хмарно з проясненнями, вночі без істотних опадів, вдень короткочасний дощ, гроза, град.
фото: gazeta.lviv.ua

фото: gazeta.lviv.ua

Львівський регіональний центр з гідрометеорології прогнозує, що сьогодні, 25 червня, по Львову вдень буде гроза, під час грози – шквали 17-22 м/с, град. Львівян закликають зважати на прогноз погоди й бути обачними.

Так, 25 червня у Львові буде хмарно з проясненнями, вночі без істотних опадів, вдень короткочасний дощ, гроза, град. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-східний з переходом на північно- західний, 7-12 м/с, під час грози шквал 17-22 м/с. Температура вночі становитиме 16-18° тепла, вдень – 31-33° тепла.

Як нагадують в міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, під час грози варто не ходити під розлогими деревами, рекламними щитами, лініями електропередач і антенами, бо пориви вітру можуть їх пошкодити. Також варто уникати відкритої місцевості та води, бо вода – відмінний провідник струму.

«Найбезпечніше під час грози перебувати у приміщенні із громовідводом, але якщо гроза застала вас у місті – сховайтеся у магазини, під’їзд тощо. Ховаючись під деревами, не забувайте про те, що блискавка найчастіше попадає в найвищі з них – дуби, тополі, сосни. Також під час грози небезпечно розмовляти по мобільному телефону – його найкраще вимкнути», – йдеться в повідомленні.

У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій просять повідомляти на «Гарячу лінію міста» за коротким номером 1580.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!