До Львова з Рівного гелікоптером доправили донорське серце

2035 0
Пересадку здійснять донору у Львівській обласній клінічній лікарні.

15 січня аеромадичний гелікоптер доправив з Рівненської обласної клінічної лікарні до Львова донорське серце. Його пересадять донору у Львівській обласній клінічній лікарні. Про це повідомили на сторінці Львівського обласного центру екстреної медичної евакуації та медицини катастроф.

Читайте також: У Львові врятували малюка з вадою серця, якого доправив гелікоптер з Ужгорода

Гелікоптер МВС України подолав відстань у 220 км між двома обласними центрами за 1 годину. Тоді як автомобіль проїжджає такий шлях за 3,5 год.

Як повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, донором серця став житель Рівненської області, у якого констатували смерть внаслідок черепно-мозкової травми. Родина дала дозвіл на трансплантацію. Нирки та печінку медик доправили на пересадку до Києва. 

Додамо, що кілька днів тому медичний гелікоптер вперше доправив до Львова донорський орган. Печінку для пересадки 11-річній дівчинці доставили з Вінниці. 

Нагадаємо, що у дитячій лікарні Першого територіального медичного об’єднання у Львові успішно прооперували 18-денне немовля з вродженою вадою серця. У маленького Віктора, доставленого гелікоптером з Ужгорода, лікарі виявили важку форму аномалії Ебштейна.

Зазначимо, що за пів року дії санавіація МВС здійснила на Львівщині вже понад 40 вильотів.

Фото ЛОЦЕМДМК

Відео Андрія Бурди


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!