До Львова завітає легенда світового джазу

2269 0
Після п’ятирічної перерви з концертом до Львова їде легендарний джазовий гурт із Німеччини «De-Phazz». Концерт колективу відбудеться 23 лютого на сцені Львівської опери. Початок – о 19:00. Про повідомляють організатори концерту.
www.cityspb.ru

www.cityspb.ru

Окрім Львова, у лютому «De-Phazz» завітають також до Києва та Одеси. Українські міста з’явилися у гастрольному графіку групи навіть попри те, що більшість із закордонних зірок протягом останнього року утримуються від поїздок до України. «Мені не страшно їхати в Україну. Тут нас люблять навіть більше, ніж на рідній землі», – зізнається вокаліст «De-Phazz» Карл Фрієрсон.

23 лютого на сцені Львівської опери «De-Phazz» традиційно експериментуватиме. Концерти цього гурту – це своєрідна творча лабораторія, у якій на очах у публіки змішуються найрізноманішніші музичні «елементи»: джаз, поп, електроніка. До складу «De-Phazz» входять кращі німецькі музиканти, танцюристи і відеомейкери. Усіх їх об’єднує спільний дух і безапеляційна відданість таємничому процесу створення нової музики й особливої атмосфери.

Нова програма «De-Phazz» «Private», яку група, власне, везе до України, – це класичні джазові композиції, аранжовані і інтерпретовані в особливому стилі колективу. Магію музики на сцені творять потужні голоси, саксофон, бас-кларнет, контрабас, барабани, фортепіано.

Нагадаємо, німецький гурт«De-Phazz заснований у 1997-му році. Ідея створення групи належить Піту Баумґартнеру – композитору та сценаристу, який до появи «De-Phazz» працював у рекламі та розробляв різні арт-проекти. У 1994-му Піт познайомився зі співачкою Барбарою Лар (у сучасному складі колективу на її місці – Пет Еплтон), колишньою вокалісткою маловідомої групи «Janet The Planet» і був підкорений її глибоким та різноплановим голосом. У 1995-му Баумґартнер залучив до роботи над майбутнім музичним проектом американця Карла Фрієрсона. І вже у 1997-му вийшов дебютний альбом «De-Phazz» «Detunized Gravity». Загалом на рахунку у гурту – десять студійних альбомів, а крім них, – стільки ж збірок та максі-синглів. У 2012 році «De-Phazz» спеціально для Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012», який проходив в Україні та Польщі, створили пісню «The Ball is my friend»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!