До Львова завітала американська астронавтка українського походження. Фото дня

2183 0
Завтра вона зустрінеться зі студентами НУ «Львівська політехніка».
фото: пресслужби ЛМР

фото: пресслужби ЛМР

До Львова з нагоди Всесвітнього тижня космосу завітала космонавтка Гайдемарі Стефанишин-Пайпер. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Завтра, 14 жовтня, вона зустрінеться зі студентами НУ «Львівська політехніка», де розповість про особливості роботи екіпажу та досвід перебування на міжнародній космічній станції. Tvoemisto.tv транслюватиме зустріч наживо на сайті, фейсбук-сторінці та на YouTube-каналі. Початок орієнтовно об 11:00.

Востаннє жінка була у Львові у 2007 році. Її батьки емігрували до Америки із Західної України. Батько народився на Львівщині. В Україні астронавтка уже втретє.

Довідка

Гайдемарі Стефанишин-Пайпер — американська астронавтка українського походження. Загалом провела у космосі 27 днів і 15 годин. До групи астронавтів NASA прийнята 1996 року. Полетіла в космос у складі екіпажу 2006 року. Є членкинею Американського товариства інженерів-механіків. У дитинстві також була членкинею Пласту в США.

Серед нагород та відзнак — Орден Княгині Ольги ІІІ ступеня, медалі Navy Commendation Medal (двократно), Navy Achievement Medal (двократно) та Meritorious Service Medal. Лауреатка Всеукраїнської премії «Жінка ІІІ тисячоліття» в номінації «Знакова постать».

Фото пресслужби ЛМР

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!