Політична реклама

До матчу Україна-Австрія львівський стадіон повністю дороблять, - Колесніков

1264 0
Найближчим часом на нещодавно відкритому євростадіоні у Львові буде усунуто всi недопрацювання. «Арена Львів» буде повністю готова прийняти перший футбольний матч між збiрними України та Австрiї. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков.

"Коли навеснi 2010 року я щойно почав курувати проекти єврочемпiонату i вперше приїхав iнспектувати Львiв, ситуацiя була настiльки критичною, що взагалi поставили пiд сумнiв проведення європейської першостi в нашiй державi. Що ж до Львова, то Президент України дав чiтку вказiвку – зробити все можливе, аби УЄФА не виключив його зі списку мiст, якi приймають Євро. Бо ми розумiли: якщо у списку не буде Львова, Євро-2012 не стане загальноукраїнським проектом. Ми впоралися iз цим завданням. Україна отримала ще один стадiон свiтового рiвня, а Захiдна Україна - такий спортивний об'єкт, якого в цьому регiонi ще не було», - зауважив Віце-прем’єр.

Усім критикам щодо готовності арени Борис Колесніков нагадав, що арена була зведена за рекордний час. «Донбас-Арену» ми почали будувати 2006-го, а закiнчили через три роки - 2009-го. Але увесь наступний рiк будiвельники доводили стадiон до пуття. Тому це не проблема. Важливо, що львiвський стадiон є. I хочу вам сказати, що мало яка європейська держава може похвалитися спортареною такого високого рiвня. Таких в Європi дуже мало, у тому числi й у Старiй Європi. Я був на багатьох європейських стадiонах i можу вам про це говорити цiлком компетентно. Скажiмо, стадiон нiмецької «Боруссiї» поступається за класом львiвськiй аренi», - зауважив чиновник.

Відповідаючи на запитання щодо майбутнього управління об’єктом, Віце-прем’єр зауважив, що львiвським стадiоном, як і НСК «Олiмпiйський» та ще кiлькома об'єктами державної власностi Євро-2012 буде керувати спецiально створений концерн «Спортивнi арени України». «Щодо використання, у Львовi, на жаль, є лише одна футбольна команда високого рiвня – «Карпати». Вона й буде приймати гостей на цьому стадiонi. I тепер багато чого залежатиме вiд карпатiвських уболівальників», - пояснив Віце-прем’єр.

Нагадаємо, за два дні до офіційного відкриття львівського євростадіону, на арені залишався не добудуваний дах. Його не доробили і до відкриття.

Джерело: Інформаційний центр «Україна-2012»

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!