До майбутнього пункту пропуску Нижанковичі – Мальховіце відремонтували 12 км дороги

2105 0
Ділянку дороги від Дрогобича до межі Самбірського району розпочали ремонтувати у 2018 році.
Фото: Служба автомобільних доріг у Львівській області

Фото: Служба автомобільних доріг у Львівській області

На Львівщині завершили ремонт 12-кілометрової ділянки дороги, що веде до майбутнього пункту пропуску Нижанковичі – Мальховіце. Роботи на ній розпочали у 2018 році. Про це повідомили у Службі автомобільних доріг у Львівській області.

Читайте також: Від завтра стартує будівництво пункту пропуску Нижанковичі – Мальховіце 

Тоді ремонтники зрізали пошкоджене дорожнє покриття, підсилили основу із щебенево-піщаною сумішшю та уклали нижній шар асфальтобету. Проте, через брак фінансування, роботи на цій ділянці, що є частиною дороги Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий, призупинили. Відновити ремонт вдалося цього року.

Як інформують у Службі автомобільних доріг, на 12-кілометровому відрізку шляху влаштували новий шар асфальтобетонного дорожнього покриття та уклали щебенево-мастичну суміш. Також у межах населених пунктів облаштували тротуари та зупинки громадського транспорту. На дорозі є нанесена розмітка та встановлені дорожні знаки.

Читайте також: На Львівщині відремонтували майже 5 км ддроги Турка – Лопушанка 

Наразі триває капітальний ремонт на ще одній ділянці дороги Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий, що між Самбором та Нижанковичами. Роботи проводять за кошти польського кредиту в рамках проєкту «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні».

Нагадаємо, що ремонт на автомобільній дорозі Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий продовжили у травні цього року. Протяжність дороги становить 40 км. До розбудови цієї дороги долучився уряд Польщі, який виділив 19,5 млн євро кредитних коштів на реалізацію цього проєкту. Автодорога Нижанковичі – Самбір веде до облаштвування пункту пропуску, вартість будівництва якого становить 109 млн злотих. Роботи планують завершити за 4 роки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!