За минулий рік львів'яни сплатили понад 50 млн грн штрафів за паркування

1028 0
Через порушення правил стоянки на арешт-майданчик евакуювали 3 577 авто.

Минулого року до міського бюджету Львова надійшло 50,2 млн грн від сплати штрафів за порушення правил стоянки/зупинки автотранспорту. 

Джерело: директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило

Через порушення правил стоянки, за минулий рік на арешт-майданчик евакуювали 3 577 автомобілів. Зазначимо, мінімальний розмір штрафу – 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник не сплачує штраф впродовж 10 днів, то сума подвоюється. Для того, щоб повернути евакуйоване авто, власник повинен сплатити 2 тис. 234 грн за послуги евакуатора, ще 140 грн коштує одна доба зберігання авто на майданчику.

Читайте також: Паркування у Львові. Що змінилось та де найчастіше штрафують

Нагадаємо, чотири роки тому у Львові вперше в Україні запрацювали інспектори з паркування, які мають контролювати дотримання правил дорожнього руху в частині зупинки, стоянки авто та оплати послуг з паркування. Tvoemisto.tv дізналося, де найчастіше у Львові паркуються із порушеннями, скільки коштуватиме повернути машину зі штрафмайданчика та куди скеровують кошти від сплати штрафів. Детальніше тут. 

Також Tvoemisto.tv провело дискусію про «Мобільність у Львові: як не допустити транспортного колапсу у логістичному хабі країни», під час якої з'ясувало, які рішення напрацьовують місто і область, щоб не допустити критичних ситуацій, та чому важливий проєкт міської електрички. Переглянути дискусію можна тут.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!