До очисних споруд Львівводоканалу потрапила невідома речовина. Відео

4441 0
Ззовні вона нагадує рослинний жир.
Фото: ЛМКП "Львівводоканал"

Фото: ЛМКП "Львівводоканал"

До очисних споруд ЛМКП «Львівводоканал» потрапила невідома речовина, що забруднила каналізаційний колектор. Про це повідомили в пресслужбі комунального підприємства.

Читайте також: Нирки Львова. Фоторепортаж із очисних споруд «Львівводоканалу»

Речовина надійшла учора ввечері, 16 липня, і ззовні схожа на рослинний жир. Це спричинило порушення в роботі очисних споруд.

Львів’ян просять допомогти з’ясувати, звідки рідина могла потрапити до колектора, та повідомити на Гарячу лінію Львова.

«Такий залповий скид – це грубе порушення правил приймання стічних вод у систему міської каналізації, якими регулюються допустимі концентрації забруднюючих речовин, що надходять на очистку. Невідома речовина мала високу густину товщиною близько 15 см, та площею орієнтовно 350 м2. Це спричинило до закупорювання ступінчатих решіток, а насосні агрегати перейшли в аварійний стан. Ми відібрали проби забруднення та відправили для лабораторного дослідження», – каже директор ЛМКП «Львівводоканал» Дмитро Ванькович.

Читайте також: Куди тече львівська каналізація. Відео з очисних споруд

Водночас підприємців, чия робота може спричинити небезпечні викиди, закликають будувати власні локальні очисні споруди і повідомляти про аварійні ситуації заздалегідь.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!