До осені МОЗ планує забезпечити діагностику штаму «Дельта» у кожній області

1103 0
Наразі хворих, інфікованих штамом «Дельта», лікують за тим же протоколом, що й пацієнтів із іншими штамами.
фото: поліція львівської області

фото: поліція львівської області

Міністерство охорони здоров’я до осені сподівається забезпечити можливість виявляти штам коронавірусу Sars-CoV-2 «Дельта». Про це зазначив головний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє «Радіо Свобода».

Читайте також: Потужна версія Covid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

За його словами, наразі хворих, інфікованих штамом «Дельта», лікують за тим же протоколом, що й пацієнтів із іншими штамами.

«Частина лабораторій вже має специфічні ПЛР-системи, які дозволяють доволі швидко виявити саме прицільно цю мутацію. На рівні Центру громадського здоров’я в нас є майже 2 тисяч таких тестів. На рівні областей також декілька тисяч вже є. І сподіваємося, що до осені ми зможемо такі тест-системи забезпечити на рівні кожної області», – каже Ігор Кузін.

Зараз лабораторії можуть виявляти «Дельту» двома шляхами – геномним секвенуванням і за допомогою специфічних ПЛР-систем.

Читайте також: Врятуватися від «Дельти», або коли Львівщина досягне колективного імунітету

Три державні лабораторії мають можливості для діагностики за допомогою геномного секвенування. Ще більше 5-6 таких лабораторій перебувають у приватній власності.

Нагадаємо, до початку чергової хвилі Covid-19, яка за прогнозами медиків може розпочатися вже наприкінці літа – початку осені, в Україні загалом і на Львівщині зокрема хочуть встигнути вакцинувати якомога більше людей. Та щоб хвороба не розповсюджувалась, потрібен колективний імунітет. Його вдасться досягти лише за умови щеплення 70% населення. Чи вдасться це зробити, досліджувало Tvoemisto.tv.

Додамо, що у Моршині, що на Львівщині, вдалося досягти колективного імунітету, провакцинувавши близько 71% населення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!