До пацієнтів реанімації безперешкодно впускатимуть відвідувачів

2366 0
Родичів українських пацієнтів, які перебувають на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії (ВІТ), відтепер пускатимуть у палату 24 години на добу.
фото: ua.112.ua

фото: ua.112.ua

Відповідний наказ Міністерства охорони здоров'я № 592 від 15 червня 2016 року набув чинності у середу, 29 червня 2016 року. Його було опубліковано в «Офіційному віснику України» №48.

Згідно з документом, «правила допуску до пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у ВІТ, повинні бути у вільному доступі для усіх осіб, які відвідують пацієнтів у ВІТ закладів охорони здоров’я будь-якої форми власності та організаційно-правової форми».

Також у Законі зазначено, що в палаті ВІТ біля одного пацієнта одночасно можуть знаходитися не більше двох відвідувачів. У виключних випадках, за рішенням лікуючого або чергового лікаря, до ВІТ може бути допущена більша кількість відвідувачів.

Одному з відвідувачів дозволяється перебувати біля ліжка пацієнта у ВІТ без часових обмежень.

У наказі вказано, що заклад охорони здоров’я зобов’язаний забезпечити пацієнтам, які перебувають на лікуванні у ВІТ, право на допуск до них відвідувачів 24 години на добу в будь-який день тижня згідно з правилами, визначеними порядком. 

Щодо дітей, то «Особи, що не є батьками пацієнта-дитини, мають право на допуск до пацієнта-дитини за умови наявності усної згоди одного з батьків пацієнта-дитини або законних представників»

Відвідувачі зобов’язані утримуватись від відвідування пацієнта, якщо у них спостерігаються прояви інфекційних захворювань або вони нещодавно мали контакт з носієм інфекційного захворювання, який може створити загрозу для здоров’я пацієнтів ВІТ.

При необхідності проведення у палаті невідкладних дій медичного характеру медичні працівники можуть попросити відвідувачів тимчасово залишити палату ВІТ. Така вимога медичного працівника є обов’язковою до виконання.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!