До початку нового навчального року на Львівщині планують закрити майже 20 шкіл

6261 0
Не розпочнуть новий навчальний рік переважно початкові школи.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Шкіл на Львівщині до початку нового навчального року стане дещо менше. Зокрема, у громадах області планують закрити 18 навчальних закладів – 12 шкіл та 6 філій. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи департаменту освіти Львівської ОВА Ірина Сислюк.

Загалом цей навчальний рік завершили 1 130 навчальних закладів, але відкриються не всі.

Читайте також: На Львівщині буде кілька десятків 200-бальників. Олег Паска про навчання, підручники та мультитест

За словами Ірини Сислюк, станом на початок серпня відомо про закриття та оптимізацію таких навчальних закладів у громадах Львівщини:

Школи:

  • Школа І ступеня у с. Княжпіль, що у Добромильській територіальній громаді
  • Школа І ступеня у с. Любша, що у Журавненській територіальній громаді
  • Школа І ступеня у с. Рудківці, що у Ходорівській територіальній громаді
  • Школа І ступеня у с. Радохинці, що у Шегинівській територіальній громаді.

Філії:

  • Угільнянська філія Великодідушицької опорної школи І-ІІІ ступенів у Стрийській територіальній громаді
  • Барилівська початкова школа філія Миколаївського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лопатинської селищної ради
  • Липниківський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів опорної Мостиської школи №1 І-ІІІ ступенів Мостиської міської ради
  • Підлісецький заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів опорної Мостиської школи № 2 І-ІІІ ступенів Мостиської міської ради.

 

Читайте також: Формат буде різний. Як розпочнеться новий навчальний рік для львівських школярів

Що стосується решти, то офіційного підтвердження ще не має. За словами Ірини Сислюк, про них стане відомо після сесій у місцевих громадах.

Як зазначивпід час відеопроєкту Тvoemisto.tv «Тема Тижня» директор департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска, не розпочнуть новий навчальний рік переважно початкові школи, де нема учнів або їхня кількість менша, ніж 25.

«На школи, де мала кількість учнів, не виділяють освітні субвенції з державного бюджету. Їх хіба може утримувати громада. Більшість з них не мають своїх коштів і не можуть фінансувати школи, тому змушені закривати або приєднувати до інших», – додав він.

Нагадаємо, що про те, яким буде новий навчальний рік у школярів, за яким форматом вони навчатимуться, які проблеми матимуть освітяни і до чого варто готуватися, читайте у проєкті «Тема тижня».

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!