До протоколу лікування Covid-19 внесли зміни

8505 0
Препарат не можна застосовувати амбулаторно, без припису та нагляду лікаря.
Фото: glavcom.ua

Фото: glavcom.ua

В українському протоколі лікування коронавірусної хвороби з’явився новий препарат. Про це повідомив на брифінгу 26 липня міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте також: У МОЗ назвали приблизну вартість вакцини від Covid-19

«Було додано препарат дексаметазон. Я хотів би зауважити, що це гормональний препарат, дуже чітко розписана схема, яким чином він використовується, при яких станах. Він застосовується винятково при кисневозалежних станах, тобто коли людині дають кисень у зв’язку з розвитком дихальної недостатності. Тільки за таких умов, в умовах госпіталізації, під наглядом лікаря його можна використовувати», – сказав він.

Водночас Міністерство охорони здоров’я у червні вже повідомляло про внесення дексаметазону до протоколу лікування Covid-19.

Міністр наголосив на тому, що препарат не можна застосовувати амбулаторно, без припису та нагляду лікаря. Також, за його словами, робоча група внесла зміни в протокол щодо застосування препаратів ремдесивір та гідроксихлорохіну.

«Це (гідроксихлорохін – ред.) лікарський засіб "Плаквеніл", він більш відомий, в яких станах зараз буде використовуватися – винятково при перебігу хвороби середньої тяжкості. Звісно, винятково в умовах стаціонару, тому що вони всі мають побічні ефекти і саме в такий спосіб його треба використовувати», – сказав він.

Також з протоколу повністю забрали препарати лопінавір та ретинавір.

Читайте також: В Україні починають випробовувати вітчизняні ліки від Covid-19

Нагадаємо, що МОЗ затвердило єдиний протокол лікування хворих на коронавірус, за яким при госпіталізації пацієнта обстежуватимуть за чотирма показниками. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!