До протоколу лікування хворих на коронавірус в Україні додадуть нові препарати

2209 0
Протокол для лікування хворих на коронавірус затвердили лише недавно.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Державний протокол лікування хворих на захворювання Covid-19 найближчим часом розширять переліком нових лікарських препаратів. Про це в ефірі телеканалу «1+1» сказав міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Читайте також: Ми маємо шанс уникнути епідемії. Науковиця про дію коронавірусу та його мутації

«Хочу сказати, що група кращих лікарів в країні працює над цим протоколом, продовжує розглядати різні варіанти, стежить практично 24 години на добу, що відбувається у світі. Думаю, що на цьому тижні вони будуть додавати лікарські засоби в схеми лікування», – сказав він.

Міністр зазначив, що зусилля медиків направлені на розробку механізму лікування, який би дозволив мінімізувати летальні наслідки COVID-19.

«На сьогодні не існує жодного лікарського засобу з показаннями Covid-19. Це все доказова сучасна медицина, як лікує весь світ... Але якщо у нас є хоч один шанс рятувати наших громадян… я буду це робити, ми будемо лікувати тими засобами, які дають результати в різних країнах», – додав міністр.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Нагадаємо, що МОЗ затвердило єдиний протокол лікування хворих на коронавірус, за яким при госпіталізації пацієнта обстежуватимуть за чотирма показниками. Водночас Україна отримала три тисячі упаковок експериментального препарату «Плаквеніл» для лікування інфікованих коронавірусом. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!