До реанімації Львівської інфекційної лікарні потрапив чоловік із лептоспірозом

9541 0
Нині він у важкому стані, але порівняно з минулою добою погіршення показників немає.
фото: eveningkiev.com

фото: eveningkiev.com

До реанімації Львівської обласної інфекційної лікарні потрапив 52-річний чоловік із міста Ходорова. У нього діагностували лептоспіроз, нині він – у важкому стані. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко.

«Важкість стану замовлена проявами печінкової, ниркової недостатності, явищами загальної інтоксикації, але порівняно з минулою добою погіршення показників немає. Лептоспіроз – гостра інфекційна хвороба, що здебільшого має сезонний перебіг, тобто якраз в літній чи осінній період, коли люди бувають на сінокосах, рибалках, інших місцях, де є щурі, які якраз переносять лептоспіри», – каже він.

Читайте також: Друзі сміття. Знайомтесь: голуб, тарган, щур, миша і бацила

Пацієнт інфекційної лікарні заразився, перебуваючи у домашньому господарстві. Тому, за словами медика, важливо завжди пам'ятати про миття чи обробку рук, а також поверхонь в місцях, де можуть пробігати гризуни.

«Людина, не помивши руки або споживши рідину, яка мала дотики з випорожненнями щурів, може захворіти на лептоспіроз. Це – доволі важка хвороба, практично поліорганна патологія, коли уражаються всі органи і системи. Найважчий перебіг відбувається тоді, коли розвивається сепсис, тобто загальне ураження крові організму людини і вилікувати донедавна було дуже важко», – додає директор лікарні.

Сергій Федоренко каже, що лікування може триватиме місяць, а то й більше. Іноді після клінічного видужання настає стан, коли люди не мать ні сил, ані настрою. Водночас саме в цей період роками раніше в інфекційній лікарні Львова могло перебувати 10-15 хворих із лептоспірозом на стаціонарному лікуванні і смертність була досить високою.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!