Дев'ять ліцеїв та гімназій Львова увійшли у топ-100 шкіл України

2546 0
До рейтингу найкращих також увійшла гімназія ім. митрополита Андрея Шептицького зі Стрия.
Фото: Element5 Digital / Unsplash

Фото: Element5 Digital / Unsplash

Дев’ять львівських ліцеїв та гімназій увійшли в топ-100 найкращих шкіл України. Рейтинг склав журнал «Фокус» за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

Читайте також: Де найкраще вчать англійську та математику. Рейтинг шкіл Львова та ОТГ

У більшості регіонів по цілій Україні, кращі школи зосереджені в обласних центрах, а в області – лише кілька, а то й зовсім жодної. У Львові список найкращих очолив, як і попередні роки, Фізико-математичний ліцей-інтернат ЛНУ ім. Івана Франка.

Рейтинг львівських шкіл виглядає так:

  • 5 місце – Фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ ім. Івана Франка
  • 19 місце – Гімназія «Євшан» (піднялась на 10 позицій у порівнянні з минулорічним рейтингом)
  • 22 місце – Академічна гімназія при НУ «Львівська політехніка» (піднялась на 6 позицій у порівнянні з минулорічним рейтингом)
  • 43 місце – Класична гімназія при ЛНУ ім. Івана Франка (опустилась на 13 позицій у порівнянні з минулорічним рейтингом)
  • 44 місце – Ліцей ім. Василя Симоненка (вперше у рейтингу)
  • 56 місце – Ліцей №37 (піднявся на 24 позицій у порівнянні з минулорічним рейтингом)
  • 84 місце – Ліцей №8 (опустився на 60 позицій у порівнянні з минулорічним рейтингом)
  • 85 місце – Лінгвістична гімназія (вперше у рейтингу)
  • 86 місце – Гуманітарна гімназія ім. Олени Степанів (вперше у рейтингу).

Читайте також: Львівщина – на другому місці за кількістю 200-бальників на ЗНО в Україні

Крім того, на 80 позиції у рейтингу опинилася гімназія ім. Митрополита Андрея Шептицького, що у Стрию. До топ-100 шкіл України навчальний заклад потрапив уперше.

Нагадаємо, минулого року Tvoemisto.tv склало рейтинг львівських шкіл за найпопулярнішими предметами ЗНО – української мови і літератури, історії України, математики та англійської мови. На чолі ТОП-20 шкіл, де учні найкраще склали ЗНО з української мови та літератури – школа-гімназія імені Шептицьких, Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат та гімназія «Євшан». Майже в усіх учнів шкіл з ТОП-20 більш-менш однорідні результати – порівняно з аутсайдерами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!