До Рясного планують запустити нові великі автобуси МАЗ

7461 2
Наразі у міськраді розглядають оптимальні варіанти маршрутів №6а та №49, аби вони не дублювалися і не конкурували один із одним.
Фото: Андрій Білий

Фото: Андрій Білий

Нові автобуси великого класу МАЗ, які до кінця року привезуть до Львова, планують запустити на маршрути у Рясне, про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: На які маршрути варто випустити нові автобуси у Львові

«Отримані нові автобуси МАЗ плануємо запустити на декілька маршрутів з Рясного. Зараз пропрацьовуються варіанти як можна підсилити маршрут №6а маршрутом №49 у такий спосіб, щоб вони не конкурували один зі одним», — розповів в. о. керівника управління транспорту Олег Партика.

Наразі до Львова доставили 16 нових 12-метрових автобусів МАЗ. Всього Львів придбав у лізинг «Укргазбанку» для АТП-1 100 автобусів МАЗ і 50 автобусів концерну «Електрон». Вартість одного автобуса МАЗ становить 122 тис. євро із розмитненням. А вартість одного аналогічного автобуса виробництва ТОВ СП «Електронтранс» — 147 тис. євро.

Читайте також: Метеорит вже близько. Чому транспортний колапс у Львові незабаром може стати реальністю

Наразі у міськраді чекають на розмитнення та реєстрацію нових автобусів, після чого їх зможуть випустити на відповідні маршрути.

Водночас у Львові триває конкурс на міські перевезення, за умовами якого автобуси курсуватимуть у «звичайному» режимі, натомість як наразі перевізники їздять у режимі «маршрутне таксі». Крім цього, договори з перевізниками підписуватимуть на лоти по 3-5 маршрутів, а водіям і перевізникам за неналежне виконання умов договору передбачені штрафи.

Читайте також: Чому проголошена урядом монетизація транспортних пільг є фікцією

Нагадаємо, наступного року місто придбає ще 100 автобусів за кошти ЄІБ. За попередньою інформацією, нові автобуси планують запустити на маршрути, де не курсують трамваї чи тролейбуси.


Читайте також:
7 Вересня, 2018 08:10
Ярина Пустили б його до ц.Анни,але через Левандівку,коли різні маршрути,той конкурування ні до чого. Тим більше,що по цій частині вулиці Городоцької немає жодного маршруту з Рясного.
6 Вересня, 2018 22:49
Іван Все добре, крім головного а саме принципу роботи міського транспорту. Він немає бути прибутковим біснесом а має бути для людей як це є у всій Європі. І тоді маршрути не будуть конкурувати між собою а просто возити людей
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!