Політична реклама

До середини серпня у Львові почистять Піскові озера

2458 1
8 липня у Львові розпочали чистити Піскові озера – водойми, що розташовані у парку на вулиці Гординського. Уже почались підготовчі роботи до очищення дна від мулу та сміття.

Про це заявив головний інженер підприємства «Оберіг» Іван Смеречанський, - інформує Zaxid.net.

Наразі ведуться переговори із луцькими підприємствами про спеціальні лебідки, які зачищатимуть дно. Якщо будуть сприятливі погодні умови, то загалом очистка триватиме 20 днів і має завершитись до 10 серпня.

З боку вулиці Чупринки відбуватиметься зачистка дна та звільнення дзеркала водойми від водоростей. З боку вулиці Гординського планують відновити бетонні лотки та підпірні стіни.

Обсяг робіт достатньо великий, зокрема заплановано вилучити та вивезти близько 400 тонн водоростей, мулу та сміття. Щоб зберегти у водоймі рибу та враховуючи недостатній об’єм води для нормального існування озер, воду спускати не будуть.

Цього року також планують виконати роботи з озеленення парку «Піскові озера». Передбачено видалення сухостою та зняття омели з дерев.

У місті із наявних 116 водойм майже половина потребує очищення, однак наразі пріоритетними є водойми, які розташовані в паркових зонах, де відпочивають люди.

Відтак, окрім Піскових озер, у серпні-вересні 2013 року планується очищення озера в районі Левандівки.


Читайте також:
10 Липня, 2013 11:43
Цікавий Можна би хоч фото з цих озер дати!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!