До сотні найбагатших людей України ввійшло четверо львівських бізнесменів

4023 0
У цьому році сума активів ста учасників рейтингу досягла 53,63 млрд доларів.

Четверо львівських бізнесменів увійшли до щорічного рейтингу тижневика «Фокус» – 100 найбагатших людей України. Відповідний рейтинг опублікували на сайті видання. У цьому році сума активів ста учасників рейтингу досягла 53,63 млрд доларів. 

«Поки парламент і президент розбираються в термінології, хто такі олігархи, найбагатші українці продовжують накопичувати капітал, зміцнювати монополії і виводити активи за кордон», – йдеться на сайті «Фокусу».

Читайте також: У Львові поблизу цирку зведуть багатоповерхівку

Так, 58-річний Віталій Антонов, співвласник концерту «Галнафтогаз», перебуває на 16 місці в загальному рейтингу. Його капітал становить 600 млн доларів. Концерн володіє мережею заправок «ОККО», яка нараховує 410 станцій. За минулий рік «Галнафтогаз» збільшив чистий прибуток на 54,4% (513,81 млн грн) у порівнянні 2019 роком – до 1,46 млрд грн. Зросли і активи компанії – за рік інвестували понад 500 млн грн у відкриття і ребрендинг АЗС. До кінця 2021-го 76% АЗС будуть оновлені, а на кожній четвертій заправці встановлять сонячні панелі.

Крім заправок, Антонову належать будівельні компанії «Ваш дім» і «Прогрестехбуд», а також концерн «Хлібпром», який щодня виробляє до 160 т хлібобулочної і кондитерської продукції. Віталій Антонов « власник ділового центру «Бізнес-сіті» у Львові.

Читайте також: За територію виправної колонії на Хуторівці змагалися сім компаній

Власник групи компаній «Західнадрасервіс» 64-річний Зиновій Козицький із капіталом у 297 млн доларів очолив 40 позицію. До «Західнадрасервіс» входять сім сервісних і видобувних компаній, а також активи в галузі альтернативної енергетики – сонячні і вітрові електростанції. Усі підприємства Козицького розташовані у Львівській та Івано-Франківській областях. Козицький-старший є батьком очільника Львівської ОДА Максима Козицького. 

48-м у рейтингу найбагатших українців став 63-річний власник «Інтергал-Буд» Володимир Зубик. У нього капітал становить 272 млн доларів. У проєктному портфелі будівельної компанії Зубика – 3,9 млн кв. м нового житла. Компанія будує 20 житлових комплексів в Києві і області, у Львові, Одесі, Житомирі та Чернівцях. У минулому році «Інтергал-Буд» вийшов в преміальний сегмент.

55-річний львів'янин Тарас Кицмей, засновник і член ради директорів однієї з найбільших українських IT-компаній SoftServe, посів в рейтингу 91 місце з капіталом у 160 млн доларів. В офісах його компанії в 12 країнах працює близько 10 тис. співробітників. В Україні центри розробки розташовані у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові, Рівному, Івано-Франківську та Чернівцях.

Читайте також: «Як кампуси Google, Apple, Amazon». Що SoftServe будуватиме на Хуторівці

Водночас у Львові SoftServe планує побудувати офісне містечко. Також Кицмей активно сприяє розвитку IT-освіти, IT-індустрії та бізнес-культури в Україні. У 2020 році вісім з десяти співробітників SoftServe підвищували знання і навички в корпоративному університеті.

Лідерами рейтингу залишаються Рінат Ахметов, Вадим Новинський та Віктор Пінчук.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!