До України надійшло майже 3 млн доз вакцини від коронавірусу Moderna

1091 0
Доставки від імені ініціативи COVAX продовжаться.
фото пресслужби аеропорту Бориспіль

фото пресслужби аеропорту Бориспіль

Сьогодні, 7 листопада, до України надійшло 2 930 300 доз мРНК вакцини від коронавірусу виробництва компанії Moderna. Україна отримує вакцини у межах ініціативи COVAX безкоштовно. Загалом у межах COVAX разом із цією поставкою, доставили вже 7 415 810 доз вакцин різних виробників – Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Sinovac.

Як повідомили у пресслужбі ЮНІСЕФ, доставки від імені ініціативи продовжаться.

Читайте також: Шлях вакцини. Як у Львові зберігають і перевозять «щит» від коронавірусу

«Наразі 11 млн українців отримали принаймні одну дозу вакцини від коронавірусу. Moderna – це четверта вакцина, яка доступна в Україні для щеплення», – каже міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За словами голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурата Шахіна, вакциновані у 5 разів рідше заражаються та мають більш ніж у 10 разів нижчий ризик госпіталізації, ніж нещеплені. Згідно із найновішим опитуванням, проведеним ЮНІСЕФ, 42% українців, які ще не вакцинувались, готові щепитись, що доволі обнадійливо. вакцини.

Для довідки

Ініціатива COVAХ спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин від коронавірусу для кожної країни світу. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин. COVAX працює з організаціями громадянського суспільства, виробниками вакцин, урядами США, Великобританії, Європейського Союзу, зі Світовим банком та іншими.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!